Foto: Per Wiklund
SSL (Herr)

TV: Liam Åströms 10 fullträffar under 2024

ANNONS

AIK-stjärnan har den längsta sviten just nu när det kommer till antal matcher med gjorda mål, förlängs den ikväll?

Liam Åström är den enda spelaren i SSL som gjort mål i varenda match under 2024. Sju matcher lång är hans svit av gjorda mål och totalt tio mål har det blivit under de matcherna. 

26 mål har han gjort under hela säsongen, vilket är personligt rekord i SSL, vilket placerar honom på en fjärde plats i skytteligan just nu. Faktum är att Åström bara gjort flera mål under en säsong en gång tidigare och det var i herrettan med Värmdö, för fem säsonger sedan. Då gjorde han 27 mål så gör Åström ett mål mot Storvreta ikväll så förlänger han inte bara sin svit utan han tangerar även sitt karriärsrekord.  

Vad är då hemligheten bakom denna målexplosion under 2024 då? Käkade han farmors dunderhonung under jul eller Karl-Alfreds spenat? Nej inget sådant övernaturligt alls som ligger bakom utan Åström har helt enkelt hittat en ny radarpartner. 

– Jag har alltid vetat mina kvalitéer så det är inget nytt. Det som gjort att det har varit mer kontinuerligt denna säsong får jag tillägna och tacka Helmer Hernegran. Han är klass på riktigt. Han ser till i match efter match att sätta upp mig i bra lägen och ge mig den extra halvsekunden som har lett till mer utdelning i år kontra tidigare säsonger, säger Åström till Innebandymagazinet.

Ikväll kommer AIK:s nya superduon ställas mot bästa tänkbara motstånd då svenska mästarna Storvreta kommer på besök till Solnahallen. 

Kolla in Liam Åströms alla mål från 2024 i klippet ovan.

 

 

Matchrapporter: Pixbo utklassade AIK på hemmaplan Målfest när Kalmarsund krossade AIK i Solnahallen IBF Falun ryckte i sista perioden och vann mot AIK Två snabba mål i sista perioden avgjorde för FCH mot AIK Storseger för Storvreta borta mot AIK

Den här artikeln handlar om: