Foto: Swiss Unihockey
Superligan

Landslagsspelare klar för Växjö

ANNONS

Femman i den schweiziska poängligan denna säsong har skrivit på för Växjö Vipers.

I helgen läckte det ut uppgifter om att tabelltrean i Svenska Superligan, Växjö Vipers, gjort klart med en landslagsspelare till kommande säsong. 

Smålandsposten var först att rapportera om det och enligt tidningen så skulle den slovakiska landslagsspelaren Michal Dudovic vara klar för Växjö. Något som klubben nu också bekräftar:

– Växjö Vipers vill härmed informera att den Slovakiske landslagsspelaren Michal Dudovic har skrivit på för två år med klubben, skriver laget på sina sociala medier. 

Den rightfattade spelaren är känd för sina fruktade skott och har spelat senaste åren i schweiziska toppklubben Wiler-Ersigen. Förra säsongen gjorde han 36 mål och 22 assists i grundserien och den här säsongen slutade han femma i poängligan med 38 poäng fördelat på 24 mål och 14 assist. 

– Det känns väldigt kul att få den här möjligheten i Vipers och jag känner mig verkligen inspirerad av den här utmaningen. Det har varit mitt mål länge att så småningom få chansen att spela i SSL, och då är det såklart extra spännande att få göra det i ett lag som Växjö. Jag är verkligen glad och tacksam för den möjligheten. Jag är en offensiv spelare och kommer såklart att använda mig av det målskytte som jag utvecklat under min tid i den Schweiziska ligan, säger Michal Dudovic

Växjö har varit en av de aktivaste lagen i SSL Herr så här långt inför nästa säsong. Det är redan klart att man tappar Manuel Maurer och Tommy Bolin till Schweiz. Dem har man också ersatt med två spelare och förutom Dudovic så är även finländaren Eemelie Akola klar. Det ryktas också om att Jonathan Nilsson kommer lämna Schweiz nästa säsong och att han ligger bra till för att skriva på för Växjö. 

– Michal är en spelare som några i vår organisation jobbat med tidigare, så han har funnits i våra diskussioner tidigare. När Tommy aviserade att han skulle spela i Schweiz kommande säsong kändes det som ett väldigt bra alternativ att prata med Michals agent på Nordsta. Vi kom ganska snabbt framåt när det stod klart att vi hade ett behov på vänsterkanten. Vi är verkligen nyfikna på att se hur hans spetsegenskaper står sig i SSL. Han är onekligen väldigt farlig för motståndarna, säger Erik Eskils.


TV: Borde VAR införas på innebandyns SM-finaler?

SSL-domaren Thomas Andersson: "Underminerar auktoriteten hos domaren"


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Den här artikeln handlar om: