Olofström fick se sig slagna av Vetlanda i helgens omgång.
Foto: Ronny Gunnarsson
Herrettan

Förutsättningarna inför slutspurten i Herr1an

ANNONS

Det återstår endast tre omgångar av Herr1an och nu ska allt avgöras. Både vem som vinner serierna och vem som tar sig vidare till kval.

Det är många jämna serier i årets upplaga av Herr1an. Det är endast den Norra och Västra Götalands serie som har sina kvallag klara redan. Dessutom ska det, som tabellerna ser ut nu, spelas flertalet seriefinaler ännu. Såhär ser läget ut i de olika serierna:

Norra: Här står det mellan IBF Dalen och Öjebyn när seriesegern står på spel. Båda lagen har dock säkrat kvalspel, så det är bara frågan om vem som ska vinna serien när tre omgångar återstår.

Västra Svealand: Denna serie är omöjlig att tippa vilka två lag som tar sig vidare till kvalspel då hela sju lag har möjlighet att ta sig till kval i teorin. Hagfors och Borlänge ligger etta respektive tvåa i skrivande stund, men är tätt skuggade av flertalet lag. 

Östra Svealand: Detta är också en jämn serie, men Tullinge har skapat sig ett bra läge som serieledare och har sex poäng ner till Hässelby, som är serietvåa. Det ska däremot spelas en eventuell seriefinal mellan dessa två lag, vilket gör det mycket troligt att Hässelby får kämpa för att hålla sig kvar på kvalplatsen.

Mellersta: Här har Berg kopplat grepp om seriesegern och kan säkra seriesegern när man möter tabelljumbon Norrköping i helgen. IBF Örebro ligger tvåa och tillsammans med Linköping kommer man göra upp om den andra kvalplatsen. I denna serie ska också spelas en eventuell seriefinal mellan Berg och Örebro.

Västra Götaland: Skoghall och Lindås har varit överlägsna i denna serie och också säkrat kvalspel för flera omgångar sen. Seriesegern ska det dock göras upp om i bland annat en seriefinal mellan de två lagen. Två poäng skiljer lagen och Skoghall leder serien för tillfället.

Södra Götaland: Serieledarna Hovshaga har ett rätt så bra grepp om kvalplatsen, men samtidigt har man tuffa matcher kvar. Serietvåan Olofström har ett lite mer tacksamt spelschema kvar, men hela sex lag kan göra upp om kvalplatserna här ännu. Sista omgången möts Hovshaga och Olofström, som även det kan vara en riktig seriefinal.


TV: Borde VAR införas på innebandyns SM-finaler?

SSL-domaren Thomas Andersson: "Underminerar auktoriteten hos domaren"


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Den här artikeln handlar om: