Landvetter säkrade allsvenskt kval i helgen.
Foto: AC Kårhag
Damettan

Förutsättningarna inför slutspurten i Dam1an

ANNONS

Det närmar sig Play Off till allsvenskan för damerna.

I Dam1an är det endast några lag som spelar Play Off 1. Resterande möter allsvenska lag direkt i Play Off 2. Här ser ni hur kvalet går till. 

Gävle/Dalarna/Uppland: Tvåan i denna serie behöver spela Play Off 1, medan ettan går direkt till Play Off 2. I denna serie har Hagunda en match mindre spelad och ser ut att kunna säkra en serieseger. Den andra platsen är det Sandviken och Borlänge som gör upp om, då resterande lag i serien inte kan komma ikapp dessa tre lag längre. 

Halland: Här går bara ett lag vidare till allsvenskt kval och det står mellan Onsala och Kusten. Båda lag har en match kvar att spela och Onsala leder serien med en poäng. Det är endast fem lag med i serien.

Skåne: Även i denna serie går bara ett lag vidare till allsvenskt kval. Det är en tajt toppstrid där fyra lag i form av Höllviken, Lund, Åstorp/Kvidinge och Munka-Ljungby alla kan knipa kvalplatsen. Tre omgångar återstår och Höllviken leder serien i skrivande stund. Åstorp/Kvidinge har däremot en match mindre spelad än de övriga tre lagen.

Västmanland/Örebro/Värmland: Två lag ska kvala från denna serie, ettan går direkt till Play Off 2, medan tvåan går till Play Off 1. Rönnby och Skälby är redan klara för kvalspel, men Skälby har en match mer kvar att spela och lagen ligger just nu på samma poäng. Vilket lag som vinner serien återstår att se.

Södermanland/Östergötland: Samma förutsättningar som ovan gäller även i denna serie. Här är det två omgångar kvar och det står mellan Nykvarn, IBF Linköping och Linköping IBK U. De två Linköpingslagen ställs mot varandra i den sista omgången.

Västergötland: Endast ett lag får chansen att kvala sig vidare till allsvenskan ur denna serie. Fröjered har kopplat ett rejält grepp om seriesegern och behöver bara en vinst till på deras resterande fyra matcher för att se till att serietvåan Mullsjö inte kan komma ikapp.

Norrbotten: Samma förutsättningar som ovan gäller här med. Kvalplatsen uppåt i seriesystemet står mellan Notviken och Team Kalix. Notviken har endast en match kvar och Team Kalix har två matcher kvar. Just nu leder Notviken serien med två poäng över Team Kalix.

Västerbotten: Här står det mellan Umeå Västra och Team Thorengruppen. Endast ett lag får kvala uppåt och det skiljer fem poäng mellan lagen när Umeå Västra har två matcher kvar och Team Thorengruppen har tre matcher kvar. Umeå Västra är serieledare för tillfället.

Småland Blekinge: Tre omgångar återstår i denna serie där ett lag får kvala till allsvenskan. Husqvarna, Hovslätt och CL98IC gör upp om den platsen och serien leds för tillfället av Husqvarna.

Västsvenska: I denna serie säkrade Landvetter kvalplatsen i helgens match mot Almås. Därmed är det laget som får kvala uppåt klart i den Västsvenska serien.

Stockholm: I Stockholms serien ska även här ett lag få chansen att kvala till allsvenskan. Det återstår tre omgångar och Hammarby leder serien just nu med en poäng över Hässelby. Även tredjeplacerade Sollentuna är med i kampen om kvalplats åtminstone en omgång till. 

Västernorrland/Jämtland: Sex av seriens åtta lag kan fortfarande ta den enda kvalplatsen till allsvenskan som erbjuds i denna serie. Örnsköldsvik IBF leder serien men har endast en match kvar att spela, medan Jemtland, Timrå U och Gullänget-Kroksta har två matcher kvar att spela. Timrå och Örnsköldsvik IBK har tre matcher vardera kvar att spela. Mycket på spel för de flesta lagen i serien.

 

Den här artikeln handlar om: