Allsvenskan västra/södra

Highlights: Lindome-Lindås

Se alla målen från det hyperviktiga göteborgsderbyt i allsvenskan mellan Lindome och Lindås som slutade 6-7 i sudden.

Det blev så nära en jackpott man kunde komma för Lindås IBK i helgen. Kampen runt nedflyttningsstrecket i allsvenskan södra är väldigt jämn men efter helgens matcher så hittar vi en stor vinnare i Lindås IBK.

I helgen så spelades det ett derby mellan Lindome och Lindås där båda lagen turades om att sitta i förarsätet i de två första perioderna. Men i tredje perioden så tog Lindome en 6-4-ledning när det återstod cirka sex minuter att spela. Lindås skulle dock resa sig på nio och komma tillbaka och reducera med tre minuter kvar och sedan kvittera genom Sandra Hugosson med endast 11 sekunder kvar. Sedan snodde man även med sig bonuspoängen hem.

– De var en tight match med derbykaraktär. Små marginaler som avgör. Vi skapar mycket lägen men bollen vill inte in samtidigt som vi släpper lite för billiga mål. Det såg ut som det skulle bli avgörande men tjejerna visar en otrolig moral som orkar resa sig och vända på matchen. Extrapoängen i sudden var vi helt klart värda sett över hela matchen, sa Lindås tränare Anders Nilsson efter matchen.

Samtidigt som Lindås vann bonuspoängen stod det klart att värsta konkurrenterna Craftstaden Oskarshamn förlorade över Jönköping. Vilket gör att tabellen ser ut som följande inför de fyra sista omgångarna.

4. Lindome 33p
5. Lindås 32p
_______
6. Craftstaden 26p

Fjärdeplatsen betyder nytt kontrakt, femteplatsen betyder kval för att hålla sig kvar och sjätteplatsen betyder nedflyttning. Så med 12 poäng kvar att spela om har Lindås efter helgens viktiga seger sex poäng ner till Craftstaden och bara en poäng upp till säker mark.

Se alla målen i klippet ovan.

Matchrapporter: Lindome klart för kval till Superligan Tungt besked för Lindås – åker ur serien Lindome avgjorde i sista perioden och vann mot Partille D1 Förlust för Lindås trots mål av Victoria Wallenstam och Alice Bengtsson Tuff match slutade med seger för Lindome mot Fristad