allsve
Gävle fick också en tuff start i Svenska Cupen då man mötte Storvreta tidigt.
Foto: Adam Troy
Allsvenskan norra

Efter förlusten – Gävle åker ur

ANNONS

En otroligt tuff inledning på säsongen lade grunden till nedflyttningen. Det blev helt enkelt en för tuff uppgift att lyckas hålla sig kvar, trots den uppryckning man gjort under vintern.

Efter en rad tuffa förluster i början av säsongen var man medveten om att det skulle bli svårt att säkra ett nytt kontrakt i allsvenskan. Gävle kom inför säsongen från SSL, där man åkte ur då man inte lyckades ta speciellt många poäng under säsongen. I och med nedflyttningen så försvann några rutinerade spelare och Gävle satsade lite mer på sina egna, unga produkter. Klubbansvarig Peter Nordqvist ser positivt på att bygga på egna produkter inför framtiden:

– Jag tror det är bra för innebandypubliken i Gävle också att vi fortsätter på det här med en stor del gästrikegrabbar. Jag tror det är bättre att vi börjar om i division 1 med hungriga spelare än fortsätta i en för tuff allsvensk serie. För de yngre är det här jättebra, säger han till Gefle Dagblad.

Det är alltså andra säsongen i rad man trillar ner i seriesystemet och enligt Peter Nordqvist kan den tunga fjolårssäsongen satt sina spår inför denna säsong. 

– Det har varit tungt mentalt sedan vi åkte ur SSL och vi har inte lyckats häva den trenden, det har bara fortsatt. Det är mentalt tungt att åka ur, det har vi inte lyckats vända fram till nu och då åker vi ut igen. Det är lätt att luften liksom går ur en. Sen har vi haft mycket skador. Tyvärr gick det inte helt enkelt. Det är tråkigt men vi tar nya tag. Vi låter oss inte nedslås. Jag tycker att det ska bli en intressant satsning med våra egna produkter från egna akademin, säger Peter Nordqvist till Gefle Dagblad.

Ser man till de lite mer rutinerade spelarna som man fick behålla även när man föll ur SSL så har Billy Nilsson och Oskar Strand Söderholm kontrakt även över nästa säsong, däremot har Alexander Rudd och Alexander Larsson utgående kontrakt.

“Ingen unik situation”

Gävle har fyra matcher kvar att spela denna säsong, men eftersom att man bantar serien så är det extra svårt att hålla sig kvar i serien denna säsong. Det var 8-5 förlusten mot RIG Umeå under söndagen som gjorde att det blev klart för nedflyttning igen. Peter Nordqvist säger till Gefle Dagblad att det inte är en helt ovan situation för Gävle-laget, samtidigt som det inte var något man såklart strävade efter.

– Det är ingen unik situation för oss. Livet går vidare. Vi har byggt om och tagit oss till SSL igen förut. Det kan vara nyttigt att ladda om och hämta kraft och energi. Med det sagt hade vi helst velat vara kvar.

Gävle blir det andra laget i den norra serien som är klara för nedflyttning. Älvsjö är sedan tidigare klara för nedflyttning då man endast tagit fyra poäng på de 18 matcher man spelat hittills.


TV: Borde VAR införas på innebandyns SM-finaler?

SSL-domaren Thomas Andersson: "Underminerar auktoriteten hos domaren"


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Förlust för Gävle GIK mot Järfälla Bele med 7-11 Visby starkast – avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK Adrian Olsson det stora utropstecknet när Gävle GIK slog Älvsjö Efter sex förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Gävle GIK Fiaskosäsong för Gävle GIK – som åker ur serien

Den här artikeln handlar om: