SSL (Dam)

Ebba Johansson matchhjälte mot Karlstad

Viktiga poäng stod på spel när Karlstad tog emot Åkersberga i bottenmötet.

Det är en jämn tabell i SSL Dam och speciellt sett till mellanskiktet och bottenskiktet. Både Åkersberga och Karlstad kämpar för att hålla sig kvar och mötet mellan lagen under söndagen blev jämnt.

Hemmalaget Karlstad tog tag i matchen direkt och gjorde matchens första mål bara minuter in i den första perioden. Karlstad tryckte på och gjorde ytterligare två mål innan perioden var slut. Hemmalaget ledde därmed med 3-0 efter första perioden.

Åkersbergas Ebba Johansson ville dock annat. Tillsammans med Isabel Balzano vände de två Åkersberga-spelarna på matchen till 3-4 under den andra perioden. Ebba Johansson stod för ett hattrick i den andra perioden medan Isabel Balzano gjorde ett mål och assisterade Ebba två gånger i mittenperioden.

Den tredje perioden blev aningen jämnare och började med att Åkersberga gjorde 3-5. Karlstad kunde sen reducera i numerärt överläge för att sen släppa in 4-6, som gjordes av Ebba Johansson i öppen kasse i matchens sista sekund. Johansson blev fyramålsskytt och var en stor anledning till att Åkersberga vände och tog tre väldigt viktiga poäng.

När Innebandymagazinet pratar med Ebba Johansson så är fyramålsskytten väldigt ödmjuk över sin egna prestation:

– Jag tycker att vi hittat ett väldigt bra samspel i vår femma nu och att vi fått väldigt bra rull och har kommit in väldigt bra i det, men sen med min säsong överlag så är jag väl inte jättenöjd. Jag har varit sjuk extremt mycket så nu är väl egentligen första veckorna som jag spelat många matcher i rad.

Se Ebbas mål och övriga höjdpunkter ovan. Bilder från Expressen.

Matchrapporter: Ny tung förlust för Åkersberga IBF – som tvingas lämna serien Rönnby IBK segrare hemma mot Karlstad Efterlängtad seger för Täby – steg åt rätt håll mot Karlstad Isabel Balzano i målform när Åkersberga IBF vann mot IBF Falun Warberg segrare hemma mot Åkersberga IBF – Ida Sundberg matchvinnare