Foto: Andreas Forslund och Tomas Brandt Wangel
SSL (Dam)

Superstjärnornas otroliga rekordsviter - jakten fortsätter idag

ANNONS

Thorenstjärnan har gjort poäng i 117 raka matcher men hon har fortfarande långt kvar till SSL-rekordet.

Förra helgen gjorde Veera Kauppi ett mål och tre assist när Thorengruppen slog Åkersberga med hela 15-3. Det var den finska superstjärnans 53-57:e poäng den här säsong, vilket placerar henne på en andra plats i poängligan. 

Men det var också fyra poäng som gjorde att Kauppis sanslösa svit fortsätter. Kauppi är inne på sin sjätte säsong i Svenska Superligan och hon har nu gjort poäng i 117 raka grundseriematcher. I mer än fem år och i 122 av 125 matcher har superfinska nu gjort minst en poäng. Något som Expressen var först att uppmärksamma

– Oj, det är ganska många! Jag har inte superbra koll på sånt här själv, men det är kul att höra. Kul att ha lyckats med något sånt. Även om jag tänker att det bara är mitt jobb att göra poäng, säger Kauppi till tidningen när hon blir uppmärksammad på sin svit och fortsätter berätta om hur det är möjligt men en sådan lång svit:

– När man börjar spela en match vill man vara med och bidra. Det är en stor kick som forward att göra mål och poäng. Ibland blir det mer och ibland mindre poäng. I den roll jag har är poängen viktig, men det viktigaste är alltid att laget vinner. Man kanske hinner tänka lite mer på poängen i seriematcher. I slutspelet där man bara måste vinna spelar inget annat än det någon roll.

Poäng i 117 raka matcher låter ju helt ofattbart och som ett av de klassiska rekorden som aldrig kommer att kunna slås. Men faktum är att Veera Kauppi måste gneta på minst en säsong till för att kunna slå rekordet i SSL. För en viss Anna Wijk gjorde poäng i 143 raka matcher mellan november 2012 och mars 2018. Dessutom hade Wijk en annan svit i sin magiska svit, som är nästan lika svårslagen. Hon spelade nämligen 122 raka matcher för sitt Mora utan att vara borta en enda minut. Så om Kauppi vill slå Wijks rekord måste hon fortsätta göra poäng i varje match resten av säsongen och fortsätta med det även nästa säsong till omgång 20. 

Veera Kauppi och Anna Wijk anses av många som de bästa damspelarna genom tiderna och bara för en månad sedan utsågs Veera Kauppi till världens bästa innebandyspelare för fjärde gången. Något hon är ensam om att ha blivit tillsammans med just Anna Wijk, som också blivit utnämnd fyra gånger. 

Anna Wijk är den spelare som gjort mest poäng genom tiderna i högstaligan med sina 770 poäng fördelat på 275 mål och 495 assist på 297 matcher. Veera Kauppi ligger på en 18:e plats med 397 poäng fördelat på 219 mål och 178 assist på 125 matcher. 

Idag kan man se både Veera Kauppi och Anna Wijk in action. Kauppis Thorengruppen möter Malmö i SSL och mycket talar för att Veeras svit fortsätter då Thorengruppen slog Malmö med 12-4 i höstas i en match där Kauppi gjorde fem mål. Men det finns faktiskt en sak som talar för att Veera inte kommer göra någon poäng och det är att det var Malmö som senast nollade den finska superstjärnan för drygt fem år sedan. Men skulle Veera Kauppi göra tre poäng idag så sätter hon en ny milstolpe i karriären. Då blir hon den 17:e spelaren genom tiderna att ha noterats för 400 poäng i högstaligan. 

Anna Wijk har precis påbörjat en ny svit efter att ha plockat ner klubban igen efter tre års uppehåll. Hon har gjort poäng i samtliga sex matcher hon spelat för AIK och totalt har det blivit 16 poäng från Wijks klubba. Idag möter tabelltrean AIK serieledarna Älvsjö i östra allsvenskan. En match som AIK bör vinna om man ska ha chansen på ett SSL-kval.  


TV: Borde VAR införas på innebandyns SM-finaler?

SSL-domaren Thomas Andersson: "Underminerar auktoriteten hos domaren"


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

 

Matchrapporter: Thorengruppen svenska mästare – vann SM-finalen dam i innebandy mot Pixbo Wallenstam Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby

Den här artikeln handlar om: