Thorengruppen 2 förlorade mot IBK Luleå
Montage
Matchrapport

IBK Luleå vann borta mot Thorengruppen 2

ANNONS

Det blev en uddamålsseger för IBK Luleå i matchen mot Thorengruppen 2 i division 1 Norra herr på söndagen. Laget vann med 3-2 (2-1, 0-0, 1-1) borta i Umeå Energi Arena.

– En sur förlust på hemmaplan. Vi kom inte upp i nivå med Luleå i första perioden som slutade 1-2. Men från andra perioden och framåt skapade vi fler målchanser men fick inte in bollen. Luleå kämpade och slet och försvaret och var heta framför båda målen. Det blev matchavgörande då vi saknade skärpan i avsluten. En match som kunde slutat åt båda hållen, men vi får ladda om för de sista matcherna i serien och avsluta säsongen bra, kommenterade Thorengruppen 2:s tränare Kristian Karlsson.

IBK Luleås tränare Pär Johansson tyckte till om matchen:

– Vi gör en bra borta match och är värda poängen idag. Vi vinner skotten med 32-13 vilket visar det tydliga övertaget i matchen men fick inte riktigt dit bollen men vi vinner klart.

IBK Luleå startade matchen starkast. Laget ryckte åt sig en 0-2-ledning genom mål av Lukas Viklund och Toni Alamartin innan Thorengruppen 2 svarade och gjorde 2-1 genom Lucas Arvidsson.

Andra perioden blev mållös. IBK Luleå gjorde 1-3 genom Isak Sundberg efter 11.26 i tredje perioden och tog ett rejält grepp om matchen.

Elias Anundsson reducerade förvisso, men närmare än 2-3 kom inte Thorengruppen 2.

Det här var Thorengruppen 2:s fjärde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även IBK Luleås andra uddamålsseger.

Med tre omgångar kvar är Thorengruppen 2 på åttonde plats i tabellen, medan IBK Luleå är på femte plats.

Lördag 24 februari spelar Thorengruppen 2 borta mot Bergnäset 13.00 och IBK Luleå mot Kiruna AIF hemma 16.00 i Kronanhallen.

Matchrapporter: Oavgjort mellan IBK Luleå och Öjebyn Thorengruppen 2 knep segern i målmässigt jämn match mot Härnösand Målfest för Thorengruppen 2 hemma mot Kiruna AIF IBK Luleås fina svit håller i sig efter 12-6 mot Skellefteå Utv IBK Luleå utklassade Kiruna AIF på hemmaplan

Den här artikeln handlar om: