Allsvenskan norra

IBK Dalen nära att säkra seriesegern

Efter ännu en vinst för Dalen så är man nu bara några poäng ifrån att säkra segern. Playoff är man sedan tidigare klara för.

Första mötet lagen emellan denna säsong blev det hela 14-1 till Dalen. I dagens match blev det mindre mål, men ändå en övertygande seger för Umeå-laget.

Efter en jämn första period som slutade 1-1 så kunde Dalen ta ledningen för andra gången i matchen under den andra perioden. Med två minuter kvar att spela av perioden ledde Dalen med 4-1 innan Djurgården skulle reducera i slutminutrarna. I den tredje perioden höll Dalen tätt och släppte inte in några mål, däremot gjorde man tre stycken. Matchen slutade därmed 2-7 och Dalen tog ytterligare en seger denna säsong.

Dalens Alexander Hedlund kommenterade känslan efter vinsten såhär:

– Känslan är väl att vi kom undan utan någon skada och gjorde väl en helt okej match. Vi är ganska nöjda med att bara släppa in två mål, men jag vet inte, det är inte så mycket annat att säga än det.

Att Hedlund uttryckte sig över att han var lättad att de inte drog på sig någon skada grundade sig i att han upplevde att det tilläts mycket under matchen.

– Domarna hade bestämt sig att bara släppa på hej vilt. Jag vet faktiskt inte vad som hände, men det släpptes på och de (Djurgården) är ganska sena in, de hade väl lite svårt att hänga med, avslutade Alexander Hedlund.

Eftersom att Visby tappade poäng mot Falun Utveckling leder man nu serien med nio poäng ner till serietvåan Visby. Endast fyra matcher återstår i seriespelet för båda Djurgården och Dalen.

Se alla höjdpunkter ovan. Bilder från Innebandy.tv.

Matchrapporter: Djurgården måste kvala efter oavgjort mot Skälby IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 Jens Ohlin i målform när Djurgården vann mot Sundsvall FBC IBK Dalens seger spiken i kistan för Tyresö Trollbäcken – som åker ur serien Stort jubel när IBK Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Sundsvall FBC