Allsvenskan norra

Falun Utveckling tog revansch mot topplaget

Senast lagen möttes blev det stora siffror. Under lördagen blev det också många mål, men en betydligt jämnare match.

På förhand trodde nog många att matchen mellan Visby och Falun Utveckling inte skulle bli speciellt jämn, Lördagsmatchen blev dock väldigt jämn och avgjordes först sent i den sista perioden. Första gången lagen möttes under säsongen vann Visby hemma med 11-4. Denna gång var det Falun Utvecklings tur att spela på hemmaplan och man inledde matchen starkt. Efter 16 spelade minutrar ledde Falun med 2-0, men det skulle bli målrikt i slutminutrarna av perioden och till slut skrevs periodresultatet till 3-2.

I den andra perioden Visby överlägsna och vann skottstatistiken med 11-1. Efter två mål i mitten av perioden så vann Visby perioden med 2-0 och hade vänt på matchen.

I tredje perioden var det två effektiva lag. Först kvitterade Falun tidigt i sista perioden och sedan drog man ifrån till 8-6 innan Visby kunde reducera till 8-7, som också blev slutresultatet. Faluns skrällseger innebar viktiga poäng för att vara kvar i kampen för att hålla sig kvar i allsvenskan och Faluns tränare Andreas Ekbladh kommenterade vinsten såhär:

– Revanschsugna först och främst. Men vi gör allt mycket bättre, tar bättre tillvara på våra lägen, tar bättre beslut. Vi ligger bättre i försvaret och vet vad de vill skapa, och hur de vill spela. Vi har koll på de och vinner absolut välförtjänt. Riktigt härligt att få slå den här typen av lag, viktiga poäng för vår del.

Visbys assisterande tränare Sabina Wedberg var inte lika nöjd med matchen och Visbys prestation:

– Vi kommer inte upp i nivå på några plan idag, alldeles för ineffektiva framåt och slarviga bakåt. Då vinner man inga matcher.

Visby ligger på en andraplats i tabellen efter serieledarna IBK Dalen, medan Falun ligger på sjunde plats med några poäng upp till Djurgården och den sjätte platsen.

Se höjdpunkter i spelaren ovan. Bilder från Innebandy.tv.

Matchrapporter: Islossning i tredje – Visby vann klart mot RIG Umeå Visby starkast – avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK Tre klara poäng för Visby mot Järfälla Bele Visby klart för kval till Superligan Visby vann stort senast – nu tog IBF Falun Utveckling revansch