Karlstad IBF förlorade mot Åkersberga IBF

Åkersberga IBF vände – med fyra raka mål i andra perioden

Hemmalaget Karlstad hade ledningen efter en period i matchen mot Åkersberga IBF. Men Åkersberga IBF öste på rejält i andra perioden där laget gjorde fyra raka mål. Till slut blev det hela 4-6 (3-0, 0-4, 1-2) i matchen i Superligan dam.

– Spelar första perioden ungefär som vi ska, blir lite bekväma i andra perioden då vi leder med 3-0 och börjar spela lite ängsligt, slår bort pass och spelar fast oss en och en. Försöker ta tag i spelet i 3. E perioden igen men får inte nog med skott för att vända matchen igen. Tung förlust men bara att knyta näven, vi har fortfarande allt i egna händer, tyckte Karlstads tränare Daniel Andersson, efter matchen.

Karlstad spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom två mål av Frida Eklund och ett mål av Linnéa Wallgren. Åkersberga IBF gjorde dock fyra raka mål i andra perioden och gick från underläge 3-0 till ledning med 3-4. Efter 5.33 i tredje perioden gjorde Åkersberga IBF 3-5 genom Karin Henriksson.

Efter 11.34 av matchen kunde Linnéa Wallgren göra 4-5 för Karlstad.

Åkersberga IBF kunde dock avgöra till 4-6 med en sekund kvar av matchen genom Ebba Johansson.

Åkersberga IBF:s Isabel Balzano stod för fyra poäng, varav ett mål och Ebba Johansson gjorde fyra mål för.

Det här betyder att Karlstad är kvar på tolfte plats, och Åkersberga IBF stannar på 13:e plats, i tabellen.

I nästa match, lördag 24 februari, har Karlstad IBF Falun borta i Rättvik Arena 14.00, medan Åkersberga IBF spelar hemma mot Malmö FBC 15.00.

Matchrapporter: Ny tung förlust för Åkersberga IBF – som tvingas lämna serien Rönnby IBK segrare hemma mot Karlstad Efterlängtad seger för Täby – steg åt rätt håll mot Karlstad Isabel Balzano i målform när Åkersberga IBF vann mot IBF Falun Warberg segrare hemma mot Åkersberga IBF – Ida Sundberg matchvinnare