Älvsjö AIK IBF förlorade mot AIK
Montage
Matchrapport

AIK vann toppmötet mot Älvsjö AIK med 2-1

ANNONS

AIK tog en stark seger på bortaplan när man vann mot Älvsjö AIK i Allsvenskan norra/östra dam på söndagen med 2-1 (0-1, 1-0, 1-0). En viktig seger i toppen av tabellen.

Med fyra omgångar kvar är Älvsjö AIK fortfarande i serieledning, åtta poäng före Storvreta, och AIK är på tredje plats.

– Väldigt jämn och tight match. Vi släpper in 2 mål på defensiva frislag och det är vi inte nöjda med. AIK spelar med stor passion och offervilja. Dom täcker mycket skott och håller oss på utsidan. Vi krigar och försöker men idag vill det sig inte, kommenterade Älvsjö AIK:s tränare Peter Lundin.

AIK:s tränare Jocke Öhrn tyckte till om matchen:

– Vi är givetvis väldigt nöjda med poängen men också att vi visar för oss själva att vi kan vinna på olika sätt. Matchen var så tät och jämn som de brukar vara mellan oss och det kändes som det var 2 lag som försökte hitta sätt att manövrera ut varandra. Det är ingen match som går till historien som den mest välspelade, men tjejerna visar karaktär, krigar hårt genom hela matchen och vi tar med oss 3 poäng.

Segermålet för AIK stod Madeleine Öhrn för efter bara 25 sekunder i matchen.

Segern var AIK:s åttonde på de senaste nio matcherna, och femte raka segern på bortaplan.

Älvsjö AIK hade en fin rad med 13 raka matcher utan förlust inför söndagens match.

Älvsjö AIK tog ledningen efter tio minuters spel, genom Josefine Oldenburg Landin framspelad av Emilia Siimes Gladh. Efter 13.50 i andra perioden slog Anna Wijk till, framspelad av Matilda Abramsson och kvitterade för AIK.

Madeleine Öhrn gjorde dessutom 1-2 efter 20.25 på pass av Josefine Strid. Öhrn fullbordade därmed lagets vändning.

Det här var AIK:s tredje uddamålsseger.

Lördag 24 februari spelar Älvsjö AIK borta mot Nacka Wallenstam 16.00 och AIK mot Storvreta hemma 12.00 i Solnahallen.

Matchrapporter: Två mål för Matilda Abramsson när AIK vann mot Täby FC Anna Monthan tvåmålsskytt när Älvsjö AIK vann mot Tyresö Trollbäcken Alunda vinnare mot Älvsjö AIK – kvitterade och avgjorde sent AIK kvalklart efter seger mot Nacka Wallenstam Älvsjö AIK stod för imponerande vändning

Den här artikeln handlar om: