IBK Hudik förlorade mot Hagfors IBS

Ryck i sista perioden avgjorde för Hagfors borta mot IBK Hudik

En jämn match mellan hemmalaget IBK Hudik och gästande Hagfors avgjordes först i tredje perioden. Där var Hagfors starkare och vann matchen i division 1 västra Svealand herr med 3-2 (1-1, 1-1, 1-0).

– Klockren försvarsinsats! Hudik gör förändringar i sitt anfallsspel och hittar lite nycklar, men vi sliter kopiöst och bjuder på väldigt lite bakåt. Extra plus till Emil Steorn och framförallt Adam Nordqvist för deras defensiv. Förbättringspotentialen idag finns i ett blekt powerplay. Det måste upp på bättre nivå inför slutspurten. I övrigt är vi faktiskt precis det lag idag, som man vill vara i ett toppmöte på bortaplan, kommenterade Hagfors tränare Niclas Andersson.

Alexander Bergström blev matchhjälte med sitt avgörande 3-2-mål 2.56 in i sista perioden.

Segern var Hagfors sjunde på de senaste åtta matcherna.

Första perioden var jämn. IBK Hudik inledde bäst och tog ledningen tidigt genom David Persson efter bara 45 sekunder, men Hagfors kvitterade genom Pontus Gustavsson efter 6.45. IBK Hudik gjorde 2-1 genom Oskar Fahlberg efter 5.48 i andra perioden.

Hagfors gjorde 2-2 genom Dennis Larsen med 1.55 kvar att spela av perioden. 2.56 in i tredje perioden nätade Hagfors Alexander Bergström och avgjorde matchen för Hagfors. Bergström fullbordade därmed Hagfors vändning.

Det här var Hagfors sjätte uddamålsseger.

Med tre omgångar kvar är IBK Hudik på femte plats i tabellen, medan Hagfors leder serien.

Hagfors tar sig an Alunda i nästa match borta lördag 24 februari 14.00.

Matchrapporter: Hälsinggården åker ur serien – det står klart efter söndagens match Uddamålsseger för Kais Mora hemma mot Hagfors Hälsinggården vann klart hemma mot IBK Hudik Kais Mora föll mot IBK Hudik med 4-8 Två mål för Alexander Bergström när Hagfors vann mot Alunda