IBK Alingsås förlorade mot Pixbo Wallenstam IBF

Hannes Torgnysson matchhjälte när Pixbo vann mot Alingsås

Pixbo tog till slut hem segern mot Alingsås i matchen borta i Stadsskogshallen på lördagen. Segermålet för Pixbo stod Hannes Torgnysson för 17.48 in i tredje perioden. Matchen i division 1 västra Götaland herr slutade 6-7 (2-0, 2-3, 2-4).

Pixbos tränare Johan Good tyckte så här om matchen:

– Riktigt go vinst, vi sliter på med kort om folk och får en tuff start men vi tar oss i kragen och är riktigt fina. Det är en fysisk och intensiv match där det blir mycket coast to coast spel. Det passar oss fint och vår målvakt Albin Flöjner är riktigt bra!! Matchens lirare i Pixbo, Teodor Stenberg.

Segern var Pixbos femte på de senaste sex matcherna, och femte raka segern på bortaplan.

I början av matchen var Alingsås starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål i mitten av perioden av Simon Johansson och Teo Lundahl. I andra perioden var det i stället Pixbo som hade övertaget. Laget vann perioden med 2-3 och ställningen efter två perioder var 4-3.

Pixbo var starkast i även i tredje perioden. Laget vann perioden med 2-4 och matchen med 7-6.

Teodor Stenberg gjorde ett mål för Pixbo och två assist.

Det här var Alingsås femte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Pixbos fjärde uddamålsseger.

Med tre omgångar kvar är Alingsås på femte plats i tabellen, och Pixbo är på tredje plats. Ett fint lyft för Pixbo som låg på sjunde plats så sent som den 18 januari.

Söndag 25 februari 16.00 spelar Alingsås hemma mot Träslövsläge. Pixbo möter Varla borta i Kungsbacka Sporthall lördag 24 februari 13.15.

Matchrapporter: Tung bortaförlust för Pixbo mot Träslövsläge Jonsson och Lundahl heta när Alingsås slog Zenith Varla åker ur serien – det står klart efter lördagens match Kungälv tog revansch – 6-2 mot Pixbo Alingsås besegrade på hemmaplan av Träslövsläge