Bergs IK vann mot IBK Lidköping
Montage
Matchrapport

Berg fortsätter skörda segrar hemma – vann med 6-1 mot Lidköping

ANNONS

Berg gillar att spela på hemmaplan. I Ljungsbro Sporthall mot Lidköping kom nämligen hemmaseger nummer tio i rad i division 1 Mellersta herr. Matchen slutade 6-1 (0-1, 2-0, 4-0).

– En riktigt bra insats av grabbarna idag. Jag tycker att vi gör bland de absolut bästa insatserna för säsongen idag. Att det "bara" blir 6-1 är rejält i underkant, men ibland blir det så. Deras målvakt ska också ha beröm för sin insats. Vi vet om att vi är trygga i vårt spel hemma i Ljungsbro, och det är såklart väldigt viktigt inför kommande kval. Alla som spelar idag gör en riktigt bra match, tyckte Bergs lagledare Anton Nydén, efter matchen.

Lidköpings tränare Jonas Olsson:

– Vi orkar försvara oss bra i två perioder. Sen i tredje så behöver vi kliva lite högre och då straffar de oss rätt hårt. Är ändå nöjd med dagens insats av grabbarna för de kämpar, river och sliter till sitt yttersta. Mer kan jag inte begära.

Lidköping tog ledningen efter 16 minuters spel, genom Oscar Garyd framspelad av Tom Sällberg. Efter 6.36 i andra perioden slog Petter Alm till, på pass av Martin Hovlund och kvitterade för Berg.

Jonathan Vitoria Ossmin gjorde dessutom 2-1 efter 7.02 framspelad av Isak Oliasson.

I tredje perioden var Berg starkast och gick från 2-1 till 6-1 genom två mål av Lucas Karlsson, ett mål av Petter Alm och ett mål av Adam Zetterström och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 1.21 kvar att spela.

Med tre omgångar kvar är Berg i serieledning, och Lidköping är på femte plats.

Nästa motstånd för Berg är IBF Norrköping. Lagen möts lördag 24 februari 13.00 i Ektorpshallen. Lidköping tar sig an Örebro Innebandy hemma söndag 25 februari 15.00.

Matchrapporter: Målfest för Berg hemma mot Surahammar Linköping vann på bortaplan mot Lidköping Seger för Örebro Innebandy i toppmatchen mot Berg Jonsson och Engström säkrade segern för Surahammar mot Lidköping Örebro Innebandys fina svit håller i sig efter 10-4 mot Lidköping

Den här artikeln handlar om: