Allsvenskan södra

Se målen från det stekheta toppmötet: "SSL-kvalvibbar"

Hovslätt, serieledare i allsvenskan södra, tog emot dåvarande tabelltrean Strängnäs under onsdagskvällen.

Det spelades full omgång i allsvenskan södra under gårdagen och kvällens höjdare på förhand var toppmötet mellan Hovslätt och Strängnäs.

Matchen levde upp till de höga förväntningarna ur ett underhållningsperspektiv, vi fick se hela 18 mål då slutresultatet blev 10-8 till Hovslätt. Du kan se matchens höjdpunkter i spelaren ovan.

Resultatet innebär att Hovslätt behåller sin serieledning samtidigt som Strängnäs nu är fyra i tabellen efter att Lerum gått om under onsdagen.

– Trög start idag. Tycker vi hittar vägar att vinna matchen över tid! Tre ruskigt sköna och över 60 minuter välförtjänta poäng mot ett riktigt bra Strängnäs, sa Hovslätts tränare Max Gustafsson till Innebandymagazinet efter matchen.

Strängnäs tränare Johan Jönsson:

– Idag fick jag se matchen från soffan hemma på grund av magsjuka, men jag tycker att vi gör en bra match defensivt. I våra spelvändningar tappar vi för mycket boll och blir straffade och det gör att vi också får jobba väldigt hårt i långa perioder utan boll. Vi blir lite trötta och orkar inte hela vägen idag och det är tråkigt att vi får med oss noll poäng på de två senaste när vi är så nära i båda.

Innebandymagazinets Henrik Jansson om gårdagens match:

"Det var helt klart SSL-kvalvibbar över det här toppmötet med känslor på planen, drag på läktarna och en match som startade med hög intensitet för att sedan bli lite mer avvaktande och försiktigt ju längre tiden gick och det skulle avgöras. Det var tydligt att det handlade lika mycket om tre poäng som att sätta sig i respekt och få med sig en bra känsla inför fortsättningen.

Även om det totalt sett inte var målvakternas match så var ändå en avgörande skillnad att Philip Axelsson i Hovslätt gjorde några, jag vill få det till tre, superräddningar. Det i kombination med ett starkt skytte där backen Simon Eriksson stack ut med sitt hattrick, och några klassprestationer från Wille Knuthas som var ruggigt kylig på straffen i slutet.

Hårt arbete från herrar som Marcus Hamrin i Hovslätt och Pelle Hansson i Strängnäs var också ett par av matchens attraktioner.

Hovslätt behåller serieledningen, trots allt. Det satt långt inne.

Matchens stjärnor
*** Simon Eriksson, Hovslätt
** Adam Nilsson, Strängnäs
* Marcus Hamrin, Hovslätt"

Matchrapporter: Hovslätt klar seriesegrare efter seger Uddamålsseger för Strängnäs som besegrade Lillån IBK Strängnäs kvalklart trots förlust mot Lund Elit Hovslätt avgjorde tät match mot Höllviken i tredje perioden Partille tog revansch på Strängnäs