#ibsilly
Foto: Bejto Demiri
SSL (Dam)

Internationell stjärna till SSL: "Otroligt spännande värvning"

ANNONS

Kalmarsund värvar från utlandet: "Viktig del framåt i vår satsning att utmana topp fyra-lagen i SSL"

Kalmarsund har under de senaste säsongerna varit ett av lagen som varit flitigast med att värva importer – i nuvarande trupp återfinns två norskor, en polska och en slovakiska.

Till nästa säsong kommer det även finnas tjeckisk representation i Kalmarsund: Michaela Kubečková är Kalmarsunds första nyförvärv inför 2024/25.

22-åringen ansluter närmast från 1. SC Vítkovice i hemlandet, där har hon hittills 40 poäng (28+12) på 18 matcher – med det är hon ligans målfarligaste spelare.

Michaela Kubečková Foto; Eng Chin An/IFF

"Otroligt spännande värvning"

Kubečková har setts som en stor talang och har trots sin ringa ålder redan gjort tre senior-VM, och SSL-debuten har faktiskt redan kommit för Kubečková som gjorde nio matcher för Pixbo säsongen 2020/21.

– Otroligt spännande värvning att vi lyckats knyta Michaela till oss. En center/forward med stor internationell rutin. Michaela har ett härligt driv och ansvarskänsla för sin egen utveckling och kommer vara en viktig del framåt i vår satsning att utmana topp4-lagen i SSL, säger Viktor Sheffield, tränare i Kalmarsund, i ett pressmeddelande.

– I Michaela får vi en spelare med flera offensiva hot i sin repertoar där spelförståelsen och förmågan att sätta sina medspelare i poängprotokollet sticker ut. Jag är väldigt glad att Michaela väljer FBC Kalmarsund. Det visar att vi har en miljö där toppspelare vet att de får förutsättningar för att fortsätta sin utveckling som elitspelare.


TV: Borde VAR införas på innebandyns SM-finaler?

SSL-domaren Thomas Andersson: "Underminerar auktoriteten hos domaren"


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

 

Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Kalmarsund Tre matchbollar för Thorengruppen efter ny seger Smakstart för Thorengruppen – vann mot Kalmarsund Dominika Buczek gjorde två mål när Kalmarsund vann mot IBK Lund Seger för Kais Mora med 9-7 mot Kalmarsund

Den här artikeln handlar om: