IBK Dalen vann mot RIG Umeå

IBK Dalen kvalklart efter seger mot RIG Umeå

Efter en bra säsong i Allsvenskan norra herr är IBK Dalen nu klart för kval till Superligan. Det efter seger, 12-6 (6-1, 2-3, 4-2), på hemmaplan mot RIG Umeå.

– Vi får en väldigt bra start, vilket präglar hela matchen, där vi trots en lite sämre andraperiod kan sitta i förarsätet matchen igenom. Vi har perioder i matchen där vi går ner oss i kvaliteten med boll, men gör i stort en stabil insats, kommenterade IBK Dalens tränare Linn Lundström.

RIG Umeås tränare John Edström tyckte till om matchen:

– En bedrövlig inledning och en svag förstaperiod ligger till grund för förlusten. Vi gör det bättre sista 40 men är numret för små ikväll. Dalen vinner rättvist och är de bättre laget sett över 60 minuter!

Därmed har IBK Dalen vunnit fem matcher i rad i Allsvenskan norra herr, och har nio raka segrar på hemmaplan.

IBK Dalen hade övertaget i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.34 genom Oliver Forslind, och gick upp till 4-0 innan RIG Umeå svarade.

Innan perioden var över hade IBK Dalen ryckt åt sig ledningen med 6-1. I andra perioden var det i stället RIG Umeå som hade övertaget. Laget vann perioden med 2-3 och ställningen efter två perioder var 8-4.

IBK Dalen vann också tredje perioden 4-2 och matchen med hela 12-6.

Anton Åkerlund gjorde två mål för IBK Dalen och spelade dessutom fram till tre mål, Pär Forsman gjorde tre mål, Alexander Hedlund stod för två mål och ett assist och Oliver Forslind gjorde två mål och ett målgivande pass.

Det här betyder att IBK Dalen är kvar i serieledning, och RIG Umeå stannar på tionde plats, i tabellen.

IBK Dalen tar sig an Djurgården i nästa match borta söndag 18 februari 15.00. RIG Umeå möter samma dag 16.00 Gävle GIK hemma.

Matchrapporter: Islossning i tredje – Visby vann klart mot RIG Umeå RIG Umeå utklassade Älvsjö på hemmaplan IBK Dalens seger spiken i kistan för Tyresö Trollbäcken – som åker ur serien Stort jubel när IBK Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Sundsvall FBC IBF Falun Utveckling vände till seger mot RIG Umeå