JIK vann mot Nykvarns IF

Hemmasegern mot Nykvarns IF förlänger sviten för JIK

9-5 (3-2, 4-2, 2-1) blev resultatet när JIK och Nykvarns IF möttes i Jönköpings Idrottshus på torsdagen. I och med detta har JIK fem raka segrar i SSL herr.

– En svängig match där det blir lite raggarinnebandyt. Vi sa efter två perioder att det skulle handla om att kriga till sig seger, och det gjorde vi verkligen då Nykvarn gör en bra sista period. Viktigt och skön seger som grabbarna förtjänade, kommenterade JIK:s ass tränare Fredrik Ekvall.

JIK hade övertaget i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 7.47 genom Noah Johansson, och gick upp till 2-0. Nykvarns IF kom tillbaka och kvitterade.

Innan perioden var över hade JIK dock ryckt åt sig ledningen med 4-2. Även i andra perioden var det JIK som var starkast. Laget vann perioden med 4-2 och ställningen efter två perioder var 7-4.

JIK vann också tredje perioden 2-1 och ställningen efter tre perioder var 9-5.

JIK:s Melker Hemmingberg gjorde tre mål.

Det här betyder att JIK ligger kvar på åttonde plats i tabellen, och Nykvarns IF på elfte plats.

Lördag 24 februari spelar JIK borta mot IBF Falun 17.00 och Nykvarns IF mot FCH borta 14.00 i Helsingborg Arena.

Matchrapporter: Storvreta vann och avgjorde matchserien 3-1 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot JIK JIK reducerar mot Storvreta efter dramatik Storvreta tog ny seger mot JIK Storvreta tog hem första matchen mot JIK