Warberg vann mot Partille

Warberg vann – klart för kval till Superligan

Warberg har spelat bra i Allsvenskan södra herr, och är nu klart för kval till Superligan. Det efter seger på onsdagen, 7-3 (1-0, 3-1, 3-2), på hemmaplan mot Partille.

– Stabil seger, skapar otroligt många målchanser och borde gjort fler mål, kommenterade Warbergs tränare Johan Astbrant efter matchen.

Partilles tränare Ricard Carlsson:

– Warberg var det starkare laget och vann rättvist tycker jag. Vi har svårt med anfallet och effektiviteten just nu. Sen hjälper det inte att mycket av vår fokus tyvärr behöver hamna på de som skall hålla ordning på matchen. Alldeles för långa stunder under en match som inte håller nån vidare nivå tyvärr.

Därmed har Warberg vunnit elva matcher i rad i Allsvenskan södra herr.

I början av matchen var Warberg starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Filip Holmer och Max Källerteg. Efter 2.16 i andra perioden ökade Warberg på till 3-0 genom Jesper Larsson.

Partille reducerade dock till 3-1 genom Teodor Stenberg tidigt i perioden av perioden.

Warberg ökade ledningen till 4-1, på nytt genom Max Källerteg efter 5.21. Warberg startade också tredje perioden vassast. Laget gick från 4-1 till 6-1. Men Partille svarade och gjorde 6-2.

Därefter var det dock Warberg som avgjorde. Laget gjorde 7-2 med tre minuter kvar att spela genom Filip Erheden på pass av Markus Berntsson. Partille hann få in en reducering till, och slutresultatet blev 7-3.

Anton Birgersson och Max Källerteg gjorde två mål och ett assist var för Warberg.

Det här betyder att Warberg är kvar på andra plats, och Partille stannar på sjunde plats, i tabellen.

Lördag 17 februari 14.00 spelar Warberg borta mot Kalmarsund. Partille möter Fristad hemma i Partillebohallen söndag 18 februari 18.30.

Matchrapporter: Klart nu: Höllviken åker ur serien efter ny förlust Fiaskosäsong för Partille – som åker ur serien Tre klara poäng för Warberg mot Nilsby Revansch och tre poäng för Lillån IBK Partille tog revansch på Strängnäs