FBC Lerum vann mot Fristad

Storseger för FBC Lerum hemma mot Fristad

FBC Lerum hade en riktig målfest när man besegrade Fristad hemma i Lerum Arena i Allsvenskan södra herr. FBC Lerum vann med hela 13-1 (2-1, 6-0, 5-0).

– Skönt med vinst och ett par plusmål! Får ändå ge Fristad att de flesta spelarna ändå sliter på över 60 minuter och det tycker jag dem förtjänar beröm för i den tuffa situation som dem befinner sig i, kommenterade FBC Lerums tränare Anton Olofsson efter matchen.

Segern var FBC Lerums sjunde på de senaste åtta matcherna, och fjärde hemmasegern i rad.

FBC Lerum tog kommandot i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 5.28 genom Fredrik Bäckman, och gick upp till 2-0 innan Fristad svarade.

I periodpausen hade FBC Lerum ledningen med 3-1. I andra perioden var FBC Lerum starkast och gick från 3-1 till 8-1 genom två mål av Fredrik Bäckman, två mål av Joel Ekström och ett mål av Anton Svanberg. Det skulle komma mer från FBC Lerum. FBC Lerum fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 13-1. Målen i sista perioden gjordes av Jesper Hallqvist, som gjorde två mål, Joel Ekström, William Ljungqvist och Tim Brithén.

Joel Ekström gjorde fyra mål för FBC Lerum och fyra målgivande passningar, Fredrik Bäckman stod för tre mål och ett assist och Anton Svanberg gjorde två mål och spelade dessutom fram till två mål.

Det här betyder att FBC Lerum ligger på tredje plats i tabellen, och Fristad är på tolfte och sista plats.

I nästa omgång har FBC Lerum Hovslätt borta i Jönköpings Idrottshus, lördag 17 februari 14.00. Fristad spelar borta mot Partille söndag 18 februari 18.30.

Matchrapporter: FBC Lerum gjorde sex mål i tredje perioden – vann stort mot Nilsby Storseger för Lund Elit hemma mot Fristad Fagerhult Habo får sikta på kval trots seger mot Fristad FBC Lerum klart för kval efter seger mot Kalmarsund FBC Lerum bröt Warbergs segersvit