Nilsby vann mot Lillån IBK

Ombytta roller när Nilsby besegrade Lillån IBK

På onsdagen möttes Nilsby och gästande Lillån IBK i ECG Arena i Allsvenskan södra herr. Senast lagen möttes tog Lillån IBK en enkel seger med 12-1, men den här gången var det Nilsby som vann. Slutresultatet blev 9-7 (5-0, 1-2, 3-5).

Nilsby spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 5-0 genom mål av Jesper Colling, Adam Colling, Simon Norlin, Christoffer Nilsson och Tom Johansson. Lillån IBK förde spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 1-2 och ställningen efter två perioder var 6-2.

Även i tredje perioden var det Lillån IBK som var starkast. Laget vann perioden med 3-5 men Nilsby kunde hålla undan och vinna matchen med 9-7.

Villiam Ronnergård gjorde fyra mål för Lillån IBK och spelade dessutom fram till ett mål och Tor Bornedal Samils hade tre assists. Christoffer Nilsson stod för tre poäng, varav ett mål för Nilsby.

Nilsby har två segrar och tre förluster och 30–34 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Lillån IBK har en vinst och fyra förluster och 29–41 i målskillnad.

Det här betyder att Nilsby ligger kvar på tionde plats i tabellen, och Lillån IBK på nionde plats.

Nilsby tar sig an Höllviken i nästa match borta lördag 17 februari 15.00. Lillån IBK möter samma dag 13.00 Lund Elit borta.

Matchrapporter: FBC Lerum gjorde sex mål i tredje perioden – vann stort mot Nilsby Uddamålsseger för Strängnäs som besegrade Lillån IBK Tre klara poäng för Warberg mot Nilsby Revansch och tre poäng för Lillån IBK Hovslätt besegrade Nilsby och toppar nu tabellen