Foto: Per Wiklund
Landet runt

Innebandyledare kan prisas på eldsjälsgala: "En sann ledare"

ANNONS

Nomineras till priset till Årets ledare: "Vågar inte räkna på hur många timmar jag lägger ner"

Sedan 2008 så arrangerar Folkspel galan Årets eldsjäl. Som namnet avslöjar så hyllas föreningsmänniskor runt om i landet där pris delas ut i olika kategorier.

I kategorin Årets ledare så finns innebandyn representerad, detta genom Carl Schwieler. Han är klubbchef i föreningen FBC Sollentuna som grundades 2023, detta efter en sammanslagning av Rotebro IS, Silverdals IF och Töjnan IBK.

Schwieler blev i och med sammanslagningen klubbchef för närmare 1000 spelare och ett 100-tals ledare.

Motiveringen lyder enligt följande:

”Carl har varit involverad att skapa en av Sveriges största innebandyföreningar och drivs främst av frågan med jämställdhet och gjort att föreningens tillgångar och fördelning mellan kön ska vara jämlikt. En sann ledare och eldsjäl som driver för allas rätt att spela innebandy.”

"Vågar inte räkna på hur många timmar jag lägger ner"

Utöver en jämställd verksamhet så vill Schwieler också ha en miljö där det finns en plats för alla,  från de yngsta till seniorer.

– Vi har en ambition att behålla så många som möjligt och så länge det går i klubben. Oavsett om de bara ville komma hit och ha kul, träna och spela för skojs skull eller för de som verkligen satsar på sin sport och vill nå så långt som möjligt, säger han till Folkspel.

– Hur många timmar jag lägger ner? Det vågar jag inte räkna på, men det blir många. Samtidigt innebär min civila situation att jag till viss del kan styra över min tid. Sedan är det ju väldigt kul och spännande med föreningslivet, att se förändringar som gör att man drivs framåt.

Galan äger rum den 11 april på Cirkus i Stockholm. Röstningen stänger den 30 mars klockan 15.00.

Du kan rösta här.


TV: Borde VAR införas på innebandyns SM-finaler?

SSL-domaren Thomas Andersson: "Underminerar auktoriteten hos domaren"


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Den här artikeln handlar om: