Hovslätt vann mot Strängnäs

Hovslätt vann – klart för kval till Superligan

Hovslätt har spelat bra i Allsvenskan södra herr, och är nu klart för kval till Superligan. Det efter seger på onsdagen, 10-8 (4-5, 2-2, 4-1), på hemmaplan mot Strängnäs.

– Trög start idag. Tycker vi hittar vägar att vinna matchen över tid! Tre ruskigt sköna och över 60 minuter välförtjänta poäng mot ett riktigt bra Strängnäs, kommenterade Hovslätts tränare Max Gustafsson.

Strängnäs tränare Johan Jönsson tyckte till om matchen:

– Idag fick jag se matchen från soffan hemma på grund av magsjuka, men jag tycker att vi gör en bra match defensivt. I våra spelvändningar tappar vi för mycket boll och blir straffade och det gör att vi också får jobba väldigt hårt i långa perioder utan boll. Vi blir lite trötta och orkar inte hela vägen idag och det är tråkigt att vi får med oss noll poäng på de två senaste när vi är så nära i båda.

I och med detta har Hovslätt hela nio raka segrar i Allsvenskan södra herr.

Strängnäs var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 4-5.

Andra perioden slutade 2-2 och ställningen efter två perioder var 6-7.

4.37 in i tredje perioden slog Teddy Hultberg till framspelad av Max Johansson och kvitterade för Hovslätt.

5.10 in i perioden nätade Strängnäs Kalle Karlsson på pass av Adam Nilsson och gav laget ledningen för Strängnäs.

Efter 9.04 slog Simon Eriksson till återigen på pass av Marcus Hamrin och kvitterade för Hovslätt.

Efter 13.51 gjorde Albin Rommeskog mål framspelad av Marcus Hamrin och gav Hovslätt ledningen.

Laget punkterade matchen med ett 10-8-mål med 1.31 kvar att spela på nytt genom Wille Knuthas på straff. Därmed hade Hovslätt vänt matchen. 10-8-målet blev matchens sista.

Adam Nilsson gjorde två mål för Strängnäs och spelade fram till två mål, Tim Lindgren hade tre assists och Ahmad Dakhallah stod för tre poäng, varav två mål. Andreas Jonson gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål för Hovslätt, Wille Knuthas gjorde två mål och totalt tre poäng och Simon Eriksson gjorde tre mål.

Det här betyder att Strängnäs ligger på fjärde plats i tabellen, och att Hovslätt leder serien.

I nästa match, lördag 17 februari, har Hovslätt FBC Lerum hemma i Jönköpings Idrottshus 14.00, medan Strängnäs spelar hemma mot Fagerhult Habo 15.00.

Matchrapporter: Hovslätt klar seriesegrare efter seger Uddamålsseger för Strängnäs som besegrade Lillån IBK Strängnäs kvalklart trots förlust mot Lund Elit Hovslätt avgjorde tät match mot Höllviken i tredje perioden Partille tog revansch på Strängnäs