Fagerhult Habo vann mot Kalmarsund

Fagerhult Habo vann efter stark vändning mot Kalmarsund

Bortalaget Kalmarsund ledde matchen mot Fagerhult Habo, men i andra perioden fick Fagerhult Habo rejäl utdelning. Laget gjorde fyra raka mål, och Kalmarsund orkade aldrig resa sig. Till slut blev det 7-2 (1-2, 4-0, 2-0) i matchen i Allsvenskan södra herr.

Kalmarsunds tränare Gustav Bäckstedt om matchen:

– De sätter sina chanser, vi gör det inte. Enda skillnaden idag skulle jag säga. Tyvärr.

Första perioden var jämn. Fagerhult Habo inledde bäst och tog ledningen genom Robin Raske efter 6.30, men Kalmarsund kvitterade genom Oskar Andersson. Och Kalmarsund hann också ta ledningen, genom Andreas Lennartsson. Fagerhult Habo vände på dock matchen när laget gjorde fyra raka mål och gick från 1-2 till 5-2 i andra perioden. Fagerhult Habo fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 7-2. Målen i sista perioden gjordes av Alexander Svensson och Markus Eriksson.

Det här betyder att Fagerhult Habo är kvar på åttonde plats, och Kalmarsund stannar på elfte plats, i tabellen.

Lördag 17 februari möter Fagerhult Habo Strängnäs borta 15.00 och Kalmarsund möter Warberg hemma 14.00.

Matchrapporter: Hovslätt klar seriesegrare efter seger Fiaskosäsong för Partille – som åker ur serien Fagerhult Habo får sikta på kval trots seger mot Fristad FBC Lerum klart för kval efter seger mot Kalmarsund Fagerhult Habo vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Lund Elit