Tyresö Trollbäcken vann mot Älvsjö

Efter förlustsviten: Seger igen för Tyresö Trollbäcken – 10-5 mot Älvsjö

Fem raka förluster i Allsvenskan norra herr inför matchen. Hemma mot Älvsjö bröts den tuffa sviten för Tyresö Trollbäcken. Det blev 10-5 (3-2, 2-1, 5-2) i matchen på onsdagen.

– Äntligen föll bitarna på plats, så klart jätteskönt att vinna. En bra taktiskt gjord match av killarna idag, tyckte Tyresö Trollbäckens ledare Micke Öhman, efter matchen.

Älvsjös tränare Jonas Gafvelin:

– Blev lite turbulent där i pausen mellan 2:a och 3:e perioden då vi fick info om inbrott i några av våra bilar. Vi kom sedan inte upp i nivå. Karre och Skansen var på spelhumör. TT slogs för överlevnad och var kliniska i sina lägen. De vinner rättvist.

Tyresö Trollbäcken var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 3-2.

Även i andra perioden var det Tyresö Trollbäcken som var starkast. Laget vann perioden med 2-1 och ställningen efter två perioder var 5-3.

Tyresö Trollbäcken vann också tredje perioden 5-2 och ställningen efter tre perioder var 10-5.

Patrik Schantz gjorde två mål för Tyresö Trollbäcken och spelade dessutom fram till två mål, Kevin Hässler stod för ett mål och två assists, Daniel Kügerl gjorde ett mål och två målgivande passningar, Patrik Kareliusson gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål och Alexander Dahlberg gjorde två mål och ett målgivande pass.

Tyresö Trollbäcken har en seger och fyra förluster och 25–37 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Älvsjö har fem förluster och 22–37 i målskillnad.

Tyresö Trollbäcken ligger på sjunde plats i tabellen efter matchen, medan Älvsjö är på tolfte och sista plats.

Nästa motstånd för Tyresö Trollbäcken är Sirius. Lagen möts fredag 16 februari 19.00 i IFU Arena. Älvsjö tar sig an Järfälla Bele borta lördag 17 februari 13.15.

Matchrapporter: Tre poäng till Älvsjö efter avgörande i slutperioden mot IBF Falun Utveckling Sundsvall FBC utklassade Tyresö Trollbäcken på hemmaplan RIG Umeå utklassade Älvsjö på hemmaplan IBK Dalens seger spiken i kistan för Tyresö Trollbäcken – som åker ur serien Adrian Olsson det stora utropstecknet när Gävle GIK slog Älvsjö