RIG Umeå IBF vann mot IBF Dalen
Montage
Matchrapport

Två mål för Klara Roos när RIG Umeå besegrade IBF Dalen

ANNONS

RIG Umeå vann mötet med IBF Dalen hemma med 5-4 (3-3, 2-0, 0-1) på tisdagen i Allsvenskan norra/östra dam.

– Vi gör en fin match där alla tre femmor spelar bra och vi har ett stort bollinnehav. Dalen kämpar dock på bra och är farliga i sina spelvändningar. Det i kombination med att vi inte sätter våra klara lägen gör att matchen blir onödigt spännande. I slutändan är vi dock det bättre laget och vinner rättvist, kommenterade RIG Umeås tränare Torbjörn Sjögren.

IBF Dalens tränare Tomas Andersson tyckte till om matchen:

– En jämn match som jag tycker vi förtjänar poäng i. Vi är trygga i försvaret och får många fina spelvändningar och borde nog gjort ett par mål till, men har inte riktigt kylan ikväll.

Segern var RIG Umeås sjätte på de senaste sju matcherna, och sjätte raka segern på hemmaplan.

Matchen fortsatte att vara jämn i första perioden. Perioden slutade 3-3 och resultatet var 3-3 efter en perioders spel.

I andra perioden var RIG Umeå starkast och gick från 3-3 till 5-3 genom två snabba mål i mitten av perioden av Vera Roos och Moa Kareståhl. IBF Dalen reducerade till 5-4 med 1.16 kvar att spela genom Emilia Andersson på straff. Fler mål än så blev det inte för IBF Dalen.

RIG Umeås Klara Roos stod för två mål och ett assist.

Det här var RIG Umeås tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också IBF Dalens tredje uddamålsförlust.

Det här betyder att RIG Umeå ligger kvar på andra plats i tabellen, och IBF Dalen på fjärde plats.

I nästa match möter RIG Umeå Umeå City borta på fredag 16 februari 19.00. IBF Dalen möter IBK Dalen lördag 17 februari 18.00 hemma.

Matchrapporter: Svartvadet och Roos bakom RIG Umeås avgörande mot Gamla Stan IBF Dalen till kvalspel efter förlust mot Umeå City IBK Dalen säkrade seriesegern efter 6-5 mot RIG Umeå Emilia Andersson tvåmålsskytt för IBF Dalen i segern mot Sundsvalls IBF Svårstoppade RIG Umeå fortsätter vinna – 7-3 mot IBK Luleå

Den här artikeln handlar om: