Gimonäs Umeå IF förlorade mot Thorengruppen 2

Segerraden förlängd för Thorengruppen 2 – besegrade Gimonäs Umeå

3-6 (0-2, 1-2, 2-2) blev resultatet när Gimonäs Umeå och Thorengruppen 2 möttes i Sjöfruhallen på tisdagen. I och med detta har Thorengruppen 2 tre raka segrar i division 1 Norra herr, och efter den tuffa perioden är Thorengruppen 2 nu i riktigt bra form.

Thorengruppen 2:s tränare Kristian Karlsson om matchen:

– En mycket härlig derbyvinst! Vi styrde matchbilden så som vi ville ha den till största delen av matchtiden. Frånsett en stund i andra perioden och en stund i tredje kontrollerade vi händelserna. GUIF är skickliga i spelvändningarna och det ville vi ta bort. En lagseger med både bra anfallsspel, bra försvarsspel och målvaktsspel. Tredje raka segern och vi kan titta uppåt i tabellen. Vilket är en trevlig utmaning!

I början av matchen var Thorengruppen 2 starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två mål av Lukas Strålberg. Thorengruppen 2 ökade ledningen till 0-3 genom Simon Kannerby efter 3.56 i andra perioden.

Efter 12.40 av perioden kunde Sixten Lindberg göra 1-3 för Gimonäs Umeå.

Efter 19.06 ökade Thorengruppen 2 på till 1-4 genom Lucas Arvidsson. 2.51 in i tredje perioden slog Hannes Sand till framspelad av Gustaf Rönnholm och reducerade för Gimonäs Umeå.

Efter 4.23 i tredje perioden reducerade Gimonäs Umeås Emil Forsberg på nytt på pass av Vincent Rosén.

15.27 in i perioden nätade Thorengruppen 2:s Lucas Arvidsson återigen på pass av Simon Öberg och ökade ledningen för Thorengruppen 2.

Laget punkterade matchen med ett 3-6-mål med 54 sekunder kvar att spela ännu en gång genom Lucas Arvidsson framspelad av Wilmer Karlsson. Det fastställde slutresultatet till 3-6.

Thorengruppen 2:s Lucas Arvidsson stod för fem poäng, varav tre mål.

Båda lagen har nu tre vinster och två förluster på de senaste fem matcherna, Gimonäs Umeå med 37–34 och Thorengruppen 2 med 29–24 i målskillnad.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Gimonäs Umeå på femte plats och Thorengruppen 2 på åttonde plats.

Söndag 18 februari möter Gimonäs Umeå Härnösand hemma 13.00 och Thorengruppen 2 möter IBK Luleå hemma 16.00.

Matchrapporter: Gimonäs Umeå tog revansch – 8-7 mot Vattjom Thorengruppen 2 knep segern i målmässigt jämn match mot Härnösand Gimonäs Umeå avgjorde i förlängningen mot Jemtland Målfest för Thorengruppen 2 hemma mot Kiruna AIF Målfest för Gimonäs Umeå hemma mot Kiruna AIF