Fagerhult Habo vann mot Höllviken

Storseger för Fagerhult Habo hemma mot Höllviken

Fagerhult Habo hade en riktig målfest när man besegrade Höllviken hemma i Habo Arena i Allsvenskan södra herr. Fagerhult Habo vann med hela 11-4 (3-1, 3-0, 5-3). Fagerhult Habo fick därmed revansch från senaste mötet, som Höllviken vann med 7-3.

– Otroligt skön seger och finns många delar i vårt spel som är otroligt bra! Tycker vi är det bättre laget över 60 minuter. De har bra tryck på oss ett tag i andra men så storspelar vår målvakt, kommenterade Fagerhult Habos assisterande tränare Francisco Haraldsson.

Höllvikens tränare Stefan Prim tyckte till om matchen:

– Fagerhult känns mer på tårna redan från början och känslan är att det är mycket medstuds som gör att de glider ifrån resultatmässigt i början. Vi försöker hitta något men en bra målvakt sätter stopp för våra försök och summerar man det så tätt inpå matchen så har vi för få spelare som är nära sin maxprestation.

Fagerhult Habo hade övertaget i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 14.39 genom Oscar Liljegrahn, och gick upp till 2-0 innan Höllviken svarade.

I periodpausen hade Fagerhult Habo ledningen med 3-1. Fagerhult Habo startade andra perioden bäst och gick från 3-1 till 6-1 genom tre snabba mål tidigt i perioden av Joel Dagman, Markus Eriksson och Theo Eriksson. Det var bara början för Fagerhult Habo. Fagerhult Habo vann också tredje perioden 5-3 och matchen med hela 11-4.

Oscar Liljegrahn gjorde tre mål för Fagerhult Habo och spelade dessutom fram till tre mål, Theo Eriksson stod för tre mål och ett assist, William Snäll gjorde ett mål och två målgivande passningar och Markus Eriksson gjorde ett mål och två målgivande passningar. Tobias Andersson gjorde tre mål och en assist för Höllviken.

Fagerhult Habo har två segrar och tre förluster och 30–33 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Höllviken har fyra vinster och en förlust och 31–29 i målskillnad.

Fagerhult Habo ligger på åttonde plats i tabellen efter matchen, medan Höllviken är på femte plats.

På onsdag 14 februari 19.00 spelar Fagerhult Habo hemma mot Kalmarsund, och Höllviken hemma mot Lund Elit.

Matchrapporter: Klart nu: Höllviken åker ur serien efter ny förlust Fiaskosäsong för Partille – som åker ur serien Hovslätt avgjorde tät match mot Höllviken i tredje perioden Fagerhult Habo får sikta på kval trots seger mot Fristad Fagerhult Habo vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Lund Elit