Växjö IBK vann mot Partille D1
Montage
Matchrapport

Seger för Växjö IBK i toppmötet med Partille D1

ANNONS

Växjö IBK tog en tung seger på hemmaplan mot Partille D1 i toppmötet i Allsvenskan västra/södra dam på söndagen. Matchen slutade 8-5 (2-3, 1-1, 5-1).

– Vi är jätteglada för tre viktiga poäng till tabellen och samtidigt med tjejernas prestation under hela 60 minuter. Vårt förtroende på matchplan förstärks varje match som vi kan avgöra i sista delen och våga lira på 3 femmor med vårt spel. Stolthet och gemenskap är vår grund som leder till framgångsrik framtid, kommenterade Växjö IBK:s tränare Martin Kosarek.

Partille D1:s tränare Robert Bodén tyckte till om matchen:

– Det var en jämn match men där Växjö till slut malde ner oss. Växjö var lite bättre och vi orkade inte riktigt fullfölja matchen som vi ville. Tillsammans med lite för många individuella misstag och inte tillräckligt hög effektivitet vid våra målchanser så är det tillräckligt för att förlora matchen.

Segern var Växjö IBK:s åttonde på de senaste tio matcherna.

I första perioden var det Partille D1 som var starkast. Laget vann perioden med 2-3.

Andra perioden slutade 1-1 och ställningen efter två perioder var 3-4.

Växjö IBK tog kommandot i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 6.09 genom Stina Agermark, och gick upp till 5-4 innan Partille D1 svarade.

Till slut blev det 8-5 till Växjö IBK.

Frida Ahlstrand gjorde ett mål för Partille D1 och spelade dessutom fram till två mål och Jonna Karlsson gjorde tre mål för. Stina Agermark gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål för Växjö IBK.

Resultatet innebär att Växjö IBK ligger kvar på andra plats och Partille D1 på tredje plats i tabellen.

I nästa match möter Växjö IBK Olofström hemma på fredag 16 februari 19.30. Partille D1 möter Fristad söndag 18 februari 14.30 hemma.

Matchrapporter: Underläge i tredje perioden – då vände Partille D1 och vann Lindome klart för kval till Superligan Lindome avgjorde i sista perioden och vann mot Partille D1 Klart i dag: Jönköping vinner serien efter seger mot Växjö IBK Tungt för Växjö IBK – Craftstaden bröt fina vinstsviten

Den här artikeln handlar om: