Älvsjö förlorade mot Djurgårdens IF IBS
Montage
Matchrapport

Ny tung förlust för Älvsjö – som tvingas lämna serien

ANNONS

Det fanns all anledning för Älvsjö att sörja efter hemmamatchen mot Djurgården i Västertorpshallen. Laget förlorade, 3-5 (1-1, 0-0, 2-4), och åker därmed ur Allsvenskan norra herr. Laget har bara tagit en segerden här säsongen.

– Inte så mycket att säga om säsongen egentligen, vårt spel utvecklas för varje vecka och det visar också resultaten. Laget kommer bli giftigt nästa år i division ett. Vi har saknat den där lilla extra spetsen. Idag var det en riktig publikmatch, stundtals ett schackspel och stundtals hawaii. Jämt länge i matchen och två fantastiska målvakter höll ner siffrorna. Sista tio när det allt som oftast avgörs, så visade Difs spets klass och fällde avgörandet. Vi blickar framåt mot onsdagen, kommenterade Älvsjös tränare Jonas Gafvelin efter matchen.

Djurgårdens tränare Rickard Gustafsson:

– Vi visste att det skulle bli en jobbig tuff match då Älvsjö stäppat upp ordentligt på slutet, de sliter för varandra och förtjänar beröm trots tabelläget. Deras målvakt var grym idag. Vi vinner för att vi har ett lag med vinnarskallar och vi tror på det vi gör i 60 minuter Avgörandet kom när vi bytte plats på några spelare och på så sätt ändrade på matchbilden.

Djurgården har nu fyra raka segrar. Älvsjö har tio förluster i rad.

Första perioden var jämn. Djurgården inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Theodor Svensson efter 1.22, men Älvsjö kvitterade genom Erik Davidsson efter 15.23.

Andra perioden blev mållös. I tredje perioden var det Djurgården som var starkast. Laget vann perioden med 2-4 och matchen med 5-3.

Sebastian Gafvelin gjorde tre mål för Djurgården och Max Ernstsson hade tre assists.

Det här betyder att Djurgården är kvar på sjätte plats.

Onsdag 14 februari spelar Älvsjö borta mot Tyresö Trollbäcken 19.30 och Djurgården mot Visby borta 19.00 i Ica Maxi Arena.

Matchrapporter: Djurgården måste kvala efter oavgjort mot Skälby Tre poäng till Älvsjö efter avgörande i slutperioden mot IBF Falun Utveckling Jens Ohlin i målform när Djurgården vann mot Sundsvall FBC RIG Umeå utklassade Älvsjö på hemmaplan Adrian Olsson det stora utropstecknet när Gävle GIK slog Älvsjö

Den här artikeln handlar om: