Bergnäsets AIK förlorade mot Skellefteå Utv

Målfest när Skellefteå Utv besegrade Bergnäset i Kronanhallen

Skellefteå Utv hade inga problem med Bergnäset i division 1 Norra herr, och vann borta med utklassningssiffrorna 11-5 (6-1, 1-2, 4-2).

– Skönt med tre poäng, det märktes att vi hade haft lite uppehåll men i stora hela bra laginsats, tyckte Skellefteå Utvs tränare Amir Chehrehnegar, efter matchen.

Skellefteå Utv hade övertaget i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 11.08 genom Hubert Eriksson, och gick upp till 0-4 innan Bergnäset svarade.

Innan perioden var över hade Skellefteå Utv ryckt åt sig ledningen med 6-1. Bergnäset förde spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 2-1 och ställningen efter två perioder var 3-7.

Skellefteå Utv startade tredje perioden bäst. Laget gick från 3-7 till 3-10. Bergnäset fick förvisso in ett tröstmål.

Därefter var det dock Skellefteå Utv som avgjorde. Laget gjorde 4-11 med fyra minuter kvar att spela genom Melvin Stenlund på pass av Tim Nilsson. Bergnäset hann få in en reducering till, och slutresultatet blev 5-11.

Skellefteå Utvs Viktor From stod för fyra poäng, varav två mål, Tim Nilsson gjorde ett mål och spelade fram till två mål och Oliver Degerfält gjorde ett mål och två assist. Filip Segerlund gjorde ett mål och totalt tre poäng för Bergnäset och Jesper Oscarsson gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

I tabellen innebär det här att Skellefteå Utv nu ligger på fjärde plats. Bergnäset är på elfte plats.

Nästa motstånd för Skellefteå Utv är Öjebyn. Lagen möts onsdag 14 februari 19.30 i Eddahallen.

Matchrapporter: Skellefteå Utv utklassade Kiruna AIF – vann med 19-4 Stort jubel när IBF Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Bergnäset IBK Luleås fina svit håller i sig efter 12-6 mot Skellefteå Utv Linus Wallin i målform – Timrå vann mot Skellefteå Utv Klar seger för Thorengruppen 2 – vann med 9-4 mot Bergnäset