Craftstaden förlorade mot Lindås Rasta IBK
Montage
Matchrapport

Lindås knep segern i målmässigt jämn match mot Craftstaden

ANNONS

Bortalaget Lindås vann matchen mot Craftstaden i Allsvenskan västra/södra dam. Resultatet i söndagens match i Oskarshamns Sporthall blev 4-3 (0-0, 3-2, 1-1).

– En tråkig förlust men all heder till laget som tror på det in till det sista. Vi gör en bra första period men Lindås är lite starkare i andra trots att vi får in bollen. I tredje får de in en boll lite turligt och då får vi jaga vilket vi gör bra. De är bitvis lite hetare än oss och det är det som avgör, tyckte Craftstadens assisterande tränare Johan Magnusson, efter matchen.

Lindås tränare Anders Nilsson:

– En tight match med bra försvarsspel åt båda hållen men tycker vi skapar fler klara målchanser och vinner rättvist. En riktig stabil och disciplinerad insats av tjejerna. Tre viktiga poäng vi tar med oss hem.

Segern var Lindås fjärde på de senaste fem matcherna.

Första perioden blev mållös. I andra perioden var det Lindås som var starkast. Laget vann perioden med 2-3.

Laget ökade ledningen till 2-4 efter 7.50.

16.47 in i tredje perioden slog Mathilda Zetterling till på pass av Vilma Zetterling och reducerade för Craftstaden. Men mer än så orkade Craftstaden inte med.

Det här var Craftstadens femte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Lindås fjärde uddamålsseger.

Resultatet innebär att Craftstaden ligger kvar på sjätte plats och Lindås på femte plats i tabellen.

I nästa match möter Craftstaden Jönköping borta och Lindås möter Lindome borta. Båda matcherna spelas lördag 17 februari 14.00.

Matchrapporter: Craftstaden fortsätter att vinna – har nu fyra raka segrar Tungt besked för Lindås – åker ur serien Förlust för Lindås trots mål av Victoria Wallenstam och Alice Bengtsson Kvalspel för Craftstaden trots seger mot Fristad Tungt för Växjö IBK – Craftstaden bröt fina vinstsviten

Den här artikeln handlar om: