Kungälv vann mot IBK Alingsås
Montage
Matchrapport

Kungälv säkrade hemmaseger mot Alingsås

ANNONS

Kungälv vann matchen hemma mot Alingsås i division 1 västra Götaland herr på söndagen. 7-4 (2-0, 1-2, 4-2) slutade matchen.

– Vi gör det vi ska med marginalen på vår sida. Under perioder tappar vi taget om matchen men är snabba på att ta tillbaka den. Alingsås är vassast i kontringarna och de kontringar de fick stängde vi till. En bra genomförd match av samtliga i laget Det känns som vi kontrollerar matchen fram tills de gör 1-3 då orutinen på många förståeligt börjar lysa igenom. Vid 3-3 är det ställningskrig men när vi får det viktiga nästa målet känns det faktiskt som vi tagit åt oss och spelar av matchen stabilt med några sköna mål. Ett av dem efter att vi sportsligt givit dem bollen vid en tekning, kommenterade Kungälvs lagkapten Erik Andreasson efter matchen.

Kungälv spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom mål av Sebastian Brunzell, Sebastian Dahlbom och Emil Boqvist. Alingsås förde spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 1-2 och ställningen efter två perioder var 3-2.

Kungälv vann också tredje perioden 4-2 och ställningen efter tre perioder var 7-4.

Kevin Keijsner gjorde tre mål för Alingsås och spelade fram till ett mål och Alexander Jonsson stod för tre poäng, varav ett mål. Sebastian Dahlbom gjorde två mål och spelade dessutom fram till två mål för Kungälv.

Med fyra omgångar kvar är Kungälv på tredje plats i tabellen, och Alingsås är på femte plats.

Söndag 18 februari 14.00 spelar Kungälv borta mot Träslövsläge. Alingsås möter Pixbo hemma i Stadsskogshallen lördag 17 februari 14.00.

Matchrapporter: Varla åker ur serien – det står klart efter lördagens match Kungälv tog revansch – 6-2 mot Pixbo Alingsås besegrade på hemmaplan av Träslövsläge Klart nu: Zenith åker ur serien efter ny förlust Kungälv besegrade på bortaplan av Träslövsläge

Den här artikeln handlar om:
Expressen Premium Max visar
fredag 08 mars
18:30 Team Thorengruppen - KAIS Mora Svenska Superligan, damer
18:30 Falun - Rönnby Svenska Superligan, damer
18:30 Pixbo - Warberg Svenska Superligan, damer
19:00 Malmö - Lund Svenska Superligan, damer
19:00 Endre - Täby Svenska Superligan, damer
19:00 IBK Lockerud Mariestad W - Karlstad Svenska Superligan, damer
19:00 Åkersberga - Kalmarsund Svenska Superligan, damer
lördag 09 mars
17:00 Storvreta - Linköping Svenska Superligan