Kungälv vann mot IBK Alingsås
Montage
Matchrapport

Kungälv säkrade hemmaseger mot Alingsås

ANNONS

Kungälv vann matchen hemma mot Alingsås i division 1 västra Götaland herr på söndagen. 7-4 (2-0, 1-2, 4-2) slutade matchen.

– Vi gör det vi ska med marginalen på vår sida. Under perioder tappar vi taget om matchen men är snabba på att ta tillbaka den. Alingsås är vassast i kontringarna och de kontringar de fick stängde vi till. En bra genomförd match av samtliga i laget Det känns som vi kontrollerar matchen fram tills de gör 1-3 då orutinen på många förståeligt börjar lysa igenom. Vid 3-3 är det ställningskrig men när vi får det viktiga nästa målet känns det faktiskt som vi tagit åt oss och spelar av matchen stabilt med några sköna mål. Ett av dem efter att vi sportsligt givit dem bollen vid en tekning, kommenterade Kungälvs lagkapten Erik Andreasson efter matchen.

Kungälv spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom mål av Sebastian Brunzell, Sebastian Dahlbom och Emil Boqvist. Alingsås förde spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 1-2 och ställningen efter två perioder var 3-2.

Kungälv vann också tredje perioden 4-2 och ställningen efter tre perioder var 7-4.

Kevin Keijsner gjorde tre mål för Alingsås och spelade fram till ett mål och Alexander Jonsson stod för tre poäng, varav ett mål. Sebastian Dahlbom gjorde två mål och spelade dessutom fram till två mål för Kungälv.

Med fyra omgångar kvar är Kungälv på tredje plats i tabellen, och Alingsås är på femte plats.

Söndag 18 februari 14.00 spelar Kungälv borta mot Träslövsläge. Alingsås möter Pixbo hemma i Stadsskogshallen lördag 17 februari 14.00.

Matchrapporter: Seger med 8-6 för Kungälv mot Varla Jonsson och Lundahl heta när Alingsås slog Zenith Varla åker ur serien – det står klart efter lördagens match Kungälv tog revansch – 6-2 mot Pixbo Alingsås besegrade på hemmaplan av Träslövsläge

Den här artikeln handlar om: