Tyresö Trollbäcken IBK förlorade mot Alunda IBF

Formstarka Alunda tog ännu en seger

Alunda är nu inne i en stark period i Allsvenskan norra/östra dam. När laget mötte Tyresö Trollbäcken borta i Tyresöhallen på söndagen kom tredje raka segern. Laget vann med 8-3 (3-2, 2-1, 3-0), och den tunga perioden laget varit inne i verkar vara över.

Alundas tränare Daniel Eriksson om matchen:

– Idag kändes vi tyngre än Tyresö och gör en bra match borta! Hela laget stämplar in och vi följer vår gameplan och sätter pressen högt på deras backar. Vilket vi får fin utdelning på och sprider målskyttet i laget!

I första perioden var det Alunda som var starkast. Laget vann perioden med 2-3.

Även i andra perioden var det Alunda som var starkast. Laget vann perioden med 1-2 och ställningen efter två perioder var 3-5.

Alunda fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 8-3. Målen i sista perioden gjordes av Ida Uddhammar och Frida Jonsson.

Alundas Jasmine Van der Veen stod för tre poäng, varav ett mål.

Det här betyder att Tyresö Trollbäcken är kvar på sjätte plats, och Alunda stannar på femte plats, i tabellen.

Tyresö Trollbäcken tar sig an Nacka Wallenstam i nästa match hemma söndag 18 februari 13.30. Alunda möter Täby FC hemma lördag 17 februari 16.00.

Matchrapporter: Kvalspel för Alunda efter förlust mot Storvreta Alunda vinnare mot Älvsjö AIK – kvitterade och avgjorde sent Storvreta vann på hemmaplan mot Tyresö Trollbäcken Tungt besked för Tyresö Trollbäcken – åker ur serien Segerraden förlängd för AIK – besegrade Alunda