IBF Falun förlorade mot Malmö FBC

Äntligen seger för Malmö FBC mot IBF Falun

Det blev fyra förluster i rad för Malmö FBC i Superligan dam. Men borta mot IBF Falun kom det efterlängtade trendbrottet. Matchen i Guide Arena slutade 3-5 (0-2, 2-1, 1-2).

– Tycker att vi genomförde matchen på ett mycket bra sätt. Idag var tålamodet både i försvar och anfall på den nivå som vi vill ha det, kommenterade Malmö FBC:s tränare Patric Johansson.

IBF Faluns tränare Eric Björk om matchen:

– Grattis Malmö, de ville mer än oss idag.

I början av matchen var Malmö FBC starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Ellen Rasmussen och Maja Ekström. Tidigt i andra perioden av perioden kunde Lisa Svarfvar göra 1-2 för IBF Falun.

Malmö FBC gjorde 1-3, på nytt genom Maja Ekström efter 11.10 och kom allt närmare segern.

IBF Falun reducerade dock på nytt till 2-3 genom Lisa Svarfvar efter 19.32 av perioden. Malmö FBC utökade ledningen på nytt, på nytt genom Maja Ekström efter 4.17 i tredje perioden.

IBF Falun gjorde 3-4 genom Moa Gustafsson efter 14.03 av matchen.

Malmö FBC kunde dock avgöra till 3-5 med 1.21 kvar av matchen genom Maja Helman.

Malmö FBC:s Maja Ekström stod för fyra poäng, varav tre mål. Moa Gustafsson gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål för IBF Falun.

IBF Falun har två vinster och tre förluster och 15–15 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Malmö FBC har en vinst och fyra förluster och 21–26 i målskillnad.

För Malmö FBC gör resultatet att man nu ligger på åttonde plats i tabellen, medan IBF Falun är på femte plats.

Nästa motstånd för IBF Falun är Lockerud/Mariestad. Lagen möts lördag 17 februari 16.00 i Ica Kvantum-hallen. Malmö FBC tar sig an Thorengruppen hemma söndag 18 februari 15.00.

Matchrapporter: Rönnby IBK lyckades bärga segern mot IBF Falun Slagläge för Rönnby IBK efter ny seger Rönnby IBK vann mot IBF Falun i första matchen Malmö FBC avgjorde i förlängningen mot Kais Mora Isabel Balzano i målform när Åkersberga IBF vann mot IBF Falun