Storvreta förlorade mot Älvsjö AIK IBF
Montage
Matchrapport

Älvsjö AIK vann tidiga seriefinalen mot Storvreta med 7-4

ANNONS

Älvsjö AIK tog en stark seger på bortaplan när man vann mot Storvreta i Allsvenskan norra/östra dam på söndagen med 7-4 (0-2, 3-2, 4-0). En stark seger i toppen av tabellen.

Med fem omgångar kvar är Storvreta på andra plats i tabellen, medan Älvsjö AIK leder serien. Elva poäng skiljer lagen åt.

– Sur och jobbig förlust såklart. Jag tycker att vi öppnar starkt och har kommandot i första perioden. Sedan tar Älvsjö över mer och mer i mittperioden men det är ändå starkt att vi lyckas ha en ledning in i tredje perioden. I sista perioden tycker jag tyvärr att vi inte riktigt lyckas hålla skärpan uppe i de avgörande lägena och ett effektivt Älvsjö får med sig alla poängen. Surt, kommenterade Storvretas tränare Noél Alm Johansson.

Älvsjö AIK:s tränare Peter Lundin om matchen:

– Vi kommer ut lite bakåtlutade och Storvreta tar tag i matchen och leder fullt rättvist med 2-0 efter 8 minuter. Vi jobbar oss in successivt i matchen där vi börjar hitta gameplan och får trygghet i spelet. Efter snack i pausen kommer vi ut till en andra period där vi hämtar upp och matchbilden ser annorlunda ut. I tredje får vi ordentlig utdelning och är helt enkelt det starkare laget när det kommer till att knyta ihop säcken.

Resultatet innebär 13:e matchen i rad utan förlust för Älvsjö AIK.

Därmed har Älvsjö AIK sju raka segrar på bortaplan.

Storvreta startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Saga-Maja Andersson och Thindra Stenvall. Älvsjö AIK förde spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 2-3 och ställningen efter två perioder var 4-3.

Även i tredje perioden var det Älvsjö AIK som var starkast. Laget vann perioden med 0-4 och matchen med 7-4.

Anna Monthan gjorde tre mål för Älvsjö AIK och två assist, Cecilia Monthan stod för fyra poäng, varav två mål och Nathalie Gustafsson gjorde två mål och spelade fram till ett mål.

På söndag 18 februari 15.00 spelar Storvreta hemma mot IBF Falun Utveckling, och Älvsjö AIK hemma mot AIK.

Matchrapporter: Älvsjö AIK stod för imponerande vändning Uddamålsseger för Storvreta hemma mot Nacka Wallenstam Nacka Wallenstam besegrade Älvsjö AIK efter Linnea Lindgrens dubbel AIK segrade i toppmötet mot Storvreta Stark defensiv när Storvreta vann mot IBF Falun Utveckling

Den här artikeln handlar om:
Expressen Premium Max visar
fredag 08 mars
18:30 Team Thorengruppen - KAIS Mora Svenska Superligan, damer
18:30 Falun - Rönnby Svenska Superligan, damer
18:30 Pixbo - Warberg Svenska Superligan, damer
19:00 Malmö - Lund Svenska Superligan, damer
19:00 Endre - Täby Svenska Superligan, damer
19:00 IBK Lockerud Mariestad W - Karlstad Svenska Superligan, damer
19:00 Åkersberga - Kalmarsund Svenska Superligan, damer
lördag 09 mars
17:00 Storvreta - Linköping Svenska Superligan