IBK Luleå förlorade mot Gimonäs Umeå IF

Uddamålsseger för Gimonäs Umeå som besegrade IBK Luleå

Det blev dramatiskt när bortalaget Gimonäs Umeå vann matchen mot IBK Luleå i Kronanhallen på lördagen. Gustaf Rönnholm blev matchhjälte med sitt avgörande 9-8-mål med bara 32 sekunder kvar av matchen. Matchen i i division 1 Norra herr slutade 9-8 (2-2, 3-2, 4-4).

– Vi slarvar bort denna match med att inte kontrollera Gimonäs bättre i spelvändningarna. Sen ska vi vara effektivare och sätta fler av våra lägen, kommenterade IBK Luleås tränare Pär Johansson.

Gimonäs Umeå började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara 24 sekunder slog Gustaf Rönnholm till framspelad av Linus Andersson.

IBK Luleå kvitterade till 1-1 efter 7.41, när Felix Berggren slog till på pass av Adrian Ericsson.

Laget tog också ledningen efter 15.13, när Christoffer Lassander fick träff framspelad av Simon Johansson.

Gimonäs Umeå kvitterade till 2-2 efter 15.35, genom Hannes Sand på pass av Tor Bergström.

Gimonäs Umeå var starkast i andra perioden. Laget vann perioden med 2-3 och ställningen efter två perioder var 4-5.

Tredje perioden slutade 4-4 och Gimonäs Umeå vann matchen med 9-8.

Hannes Sand gjorde fyra mål för Gimonäs Umeå, Gustaf Rönnholm stod för fyra poäng, varav två mål, Daniel Nygren gjorde ett mål och spelade fram till två mål och Linus Andersson gjorde ett mål och två assist.

Det här var IBK Luleås femte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Gimonäs Umeås andra uddamålsseger.

I tabellen innebär det här att Gimonäs Umeå nu ligger på fjärde plats. IBK Luleå är på sjätte plats.

I nästa omgång har IBK Luleå Bergnäset borta i Kronanhallen, onsdag 14 februari 20.00. Gimonäs Umeå spelar hemma mot Thorengruppen 2 tisdag 13 februari 20.00.

Matchrapporter: Oavgjort mellan IBK Luleå och Öjebyn Gimonäs Umeå tog revansch – 8-7 mot Vattjom Gimonäs Umeå avgjorde i förlängningen mot Jemtland IBK Luleås fina svit håller i sig efter 12-6 mot Skellefteå Utv Målfest för Gimonäs Umeå hemma mot Kiruna AIF