Gamla Stan IBK förlorade mot Sundsvalls IBF
Montage
Matchrapport

Stolt och Westin nyckelspelare när Sundsvalls IBF vann mot Gamla Stan

ANNONS

Sundsvalls IBF vann i Balderhallen mot Gamla Stan i Allsvenskan norra/östra dam på lördagen. Ställningen var lika i tredje perioden innan Selina Stolt gjorde 4-6 och Sofie Westin en minut senare också satte 4-7. Matchen slutade 4-7 (3-1, 0-2, 1-4).

– Målmässigt fick vi en tuff start med underläge efter första, men spelmässigt kände vi oss trygga i att vi med några små justeringar skulle vända matchen och totalt sett gör vi en riktigt bra prestation. Vi vinner skotten med 38-13 enligt vår egen statistik och vinner väldigt välförtjänt. En helgjuten laginsats och ett extra plus till Lova Blomberg som var otroligt bra idag. Tova Stolt spelade på en ovan position som back och gjorde det också väldigt bra, kommenterade Sundsvalls IBF:s tränare Oskar Lund.

Gamla Stans tränare Peder Lundström om matchen:

– Vi gör en väldigt bra första period men sedan slutar vi spela med fart och rörelse och det funkar inte. Förhoppningsvis så lärde vi oss något idag och tar det med oss framöver. Det är bara att gratulera Sundsvall till segern.

Gamla Stan tog kommandot i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 8.06 genom Emelie Engström, och gick upp till 2-0 innan Sundsvalls IBF svarade.

I periodpausen hade Gamla Stan ledningen med 3-1. I andra perioden var det i stället Sundsvalls IBF som hade övertaget. Laget vann perioden med 0-2 och ställningen efter två perioder var 3-3.

Även i tredje perioden var det Sundsvalls IBF som var starkast. Laget vann perioden med 1-4 och matchen med 7-4.

Lova Blomberg gjorde tre mål för Sundsvalls IBF och Sofie Westin stod för tre poäng, varav ett mål.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Gamla Stan på sjunde plats och Sundsvalls IBF på tredje plats.

På lördag 17 februari 13.00 spelar Gamla Stan borta mot IBK Luleå, och Sundsvalls IBF hemma mot Örnsköldsvik IBF.

Matchrapporter: Svartvadet och Roos bakom RIG Umeås avgörande mot Gamla Stan Sundsvalls IBF vann mot IBK Luleå Örnsköldsvik IBF nollade Gamla Stan – vann med 4-0 Emilia Andersson tvåmålsskytt för IBF Dalen i segern mot Sundsvalls IBF Gamla Stan klart för nedflyttning – efter oavgjort mot Umeå City

Den här artikeln handlar om: