Bergs IK förlorade mot Skoghall

Skoghall klart för kval efter seger mot Bergs IK

Efter seger, 5-4 (3-1, 1-1, 0-2, 1-0) efter förlängning, på bortaplan mot Bergs IK står det klart att Skoghall efter en bra säsong i Allsvenskan västra/södra dam är klart för kval till Superligan.

– Riktigt skönt då vi åker med 12 utespelare på grund av sjukdomar och skador. Spelarna som är med gör ett riktigt bra jobb och krigar hela vägen, tyckte Skoghalls tränare Toni Walther, efter matchen.

Amanda Gottebo stod för Skoghalls avgörande mål 3.22 in i förlängningen.

Segern var Skoghalls åttonde på de senaste tio matcherna.

Skoghall tog kommandot i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 7.56 genom Carolina Karlsson, och gick upp till 0-2 innan Bergs IK svarade.

I periodpausen hade Skoghall ledningen med 1-3. Skoghall ökade ledningen till 1-4 genom Amanda Gottebo efter 9.54 i andra perioden.

Efter 13.33 av perioden kunde Sara Wettermark göra 2-4 för Bergs IK. Bergs IK reducerade och kvitterade till 4-4 genom Hanna Trygg och Hanna Bergstrand i tredje perioden. Det sista målet kom med 16 sekunder kvar att spela. I förlängningen tog det 3.22 innan Skoghall avgjorde till 4-5. Stor matchhjälte blev Amanda Gottebo, framspelad av Carolina Karlsson.

Amanda Gottebo gjorde två mål för Skoghall och spelade fram till ett mål.

Det här var Skoghalls fjärde uddamålsseger.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Bergs IK på femte plats och Skoghall i serieledning.

Bergs IK tar sig an Lillån IBK i nästa match borta lördag 17 februari 16.00. Skoghall möter samma dag 13.00 GS 86 hemma.

Matchrapporter: Seger för Skoghall i toppmötet med Lillån IBK Tungt besked för Bergs IK – åker ur serien Efter fyra förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Bergs IK Klart nu: Västerås IBS åker ur serien efter ny förlust Telge SIBK har fyra raka segrar – vann mot Bergs IK med 8-1