Fristad förlorade mot Hovslätt

Segersviten fortsätter för Hovslätt efter vinst mot Fristad

På lördagen kom åttonde raka segern i Allsvenskan södra herr för Hovslätt. Det blev 25-0 (7-0, 4-0, 14-0) borta mot Fristad. Det innebär att Fristad åkte på 16:e raka förlusten.

– Nattsvart. Inte okej någonstans och yttersta ansvar är mitt och det tar jag fullt på mig, tyckte Fristads tränare Tobias Ragnarsson, efter matchen.

Hovslätts tränare Max Gustafsson kommenterade matchen:

– Såklart en stolthet att vi orkar hela matchen att ständigt jobba vidare. Det här är nog den största segern i Hovslätts herrlags historia, det är ett fint resultat!

Det blev ett riktigt målfyrverkeri för Hovslätts Melwin Knuthas, som stod för hela sex mål i matchen.

Vinsten mot Fristad innebär att Hovslätt har nio segrar i rad på bortaplan.

Hovslätt spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-7, två mål av Wille Knuthas, två mål av Adam Bäck, två mål av Melwin Knuthas och ett mål av Lucas Lindberg. Och det var bara början. Hovslätt var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 0-4 och ställningen efter två perioder var 0-11.

Hovslätt fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 25-0. Målen i sista perioden gjordes av Andreas Jonson, som gjorde två mål, Wille Knuthas, som gjorde två mål, Melwin Knuthas, som gjorde två mål, Albin Rommeskog, som gjorde två mål, Adam Bäck, Filip Larsson, Simon Eriksson, Casper Härnborg, Teddy Hultberg och Emil Karlsson.

Wille Knuthas gjorde fyra mål för Hovslätt och fem assist, Adam Bäck stod för sju poäng, varav tre mål, Melwin Knuthas gjorde sex mål och spelade dessutom fram till ett mål, Andreas Jonson gjorde två mål och spelade fram till fyra mål och Simon Eriksson gjorde två mål och ett assist.

Det här betyder att Fristad är kvar på tolfte och sista plats, och att Hovslätt fortfarande leder serien.

I nästa match möter Fristad FBC Lerum borta och Hovslätt möter Strängnäs hemma. Båda matcherna spelas onsdag 14 februari 20.00.

Matchrapporter: Hovslätt klar seriesegrare efter seger Storseger för Lund Elit hemma mot Fristad Hovslätt avgjorde tät match mot Höllviken i tredje perioden Fagerhult Habo får sikta på kval trots seger mot Fristad Hovslätt besegrade Nilsby och toppar nu tabellen