RIG Umeå vann mot Sundsvall FBC

RIG Umeå vinnare mot Sundsvall FBC – avgjorde i förlängningen

Matchen mellan RIG Umeå och Sundsvall FBC i Allsvenskan norra herr slutade oavgjort efter full tid. Först i förlängningen kunde RIG Umeå avgöra till 5-4 (1-2, 2-1, 1-1, 1-0). Stor matchhjälte i förlängningen blev Oliver Mendoza Nyberg som gjorde det avgörande målet.

– En bra insats över 60 minuter. Tycker att vi är lite bättre än Sundsvall första perioden, men Sundsvall leder ändå, Sundsvall är bättre i andra perioden en jämn sista period. Oavgjort efter fulltid kändes rättvist men otroligt skönt att avgöra i sudden, tyckte RIG Umeås tränare John Edström, efter matchen.

Sundsvall FBC började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara 26 sekunder slog William Johansson till.

RIG Umeå kvitterade till 1-1 snabbt. Efter 5.54 slog Sebastian Arnlund till på pass av Victor Jensen.

Sundsvall FBC tog ledningen på nytt efter 11.26, när Jesper Persson fick träff på pass av Hassan Hajo.

Efter 5.59 i andra perioden gjorde Sundsvall FBC 1-3 genom Hassan Hajo.

RIG Umeå gjorde dock tre raka mål och gick från underläge 1-3 till ledning med 4-3 inom bara 5.44. 1.11 in i tredje perioden slog Oliver Bodén till framspelad av Melker Grönholm och kvitterade för Sundsvall FBC. I förlängningen tog det 1.52 innan RIG Umeå avgjorde till 5-4. Stor matchhjälte blev Oliver Mendoza Nyberg.

RIG Umeås Oliver Mendoza Nyberg stod för två mål och ett assist.

RIG Umeå har två segrar och tre förluster och 24–24 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Sundsvall FBC har tre vinster och två förluster och 28–21 i målskillnad. Det här var RIG Umeås andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Sundsvall FBC:s tredje uddamålsförlust.

RIG Umeå stannar därmed på tionde plats, och Sundsvall FBC på fjärde plats, i tabellen.

Torsdag 15 februari 18.30 spelar RIG Umeå borta mot IBK Dalen. Sundsvall FBC möter Gävle GIK hemma i Sundsvalls Sporthall onsdag 14 februari 19.00.

Matchrapporter: Islossning i tredje – Visby vann klart mot RIG Umeå Sundsvall FBC utklassade Tyresö Trollbäcken på hemmaplan Jens Ohlin i målform när Djurgården vann mot Sundsvall FBC RIG Umeå utklassade Älvsjö på hemmaplan Stort jubel när IBK Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Sundsvall FBC