CL98IC A förlorade mot Olofström
Montage
Matchrapport

Olofström avgjorde tät match mot CL98IC A i tredje perioden

ANNONS

Matchen mellan hemmalaget CL98IC A och gästande Olofström var jämn ända till den tredje perioden. Där avgjorde Olofström och vann matchen i division 1 södra Götaland herr med 4-2 (1-2, 1-0, 2-0).

– En match jag tycker vi äger från första sekunden men det räcker inte mot något motstånd att bara göra 2 mål framåt eller att äga bollen i 90% av matcherna om man inte gör mål, tyckte CL98IC A:s tränare Jimmie Nilsson, efter matchen.

Olofströms tränare Markku Torikka:

– Ja seger betyder att division 1 kontraktet är säkrat. Så till matchen som var riktigt tajt både på planen och tavlan. Vi för matchen lite mer och de kör på kontringar. Avgörandet kommer när vi får spela 3 mot 5 vår boxplay är mycket bra och varit hela säsongen, men vi lite att jobba på powerplay. CL98IC spelar smart och ger oss inget gratis.

Därmed har Olofström vunnit fyra matcher i rad i division 1 södra Götaland herr.

CL98IC A tog ledningen efter 13 minuters spel, genom Lukas Nordén på pass av Hannes Slöjdare.

Olofström kvitterade till 1-1 efter 15.38, när Tim Rönkä slog till framspelad av Filip Ekdahl.

CL98IC A tog ledningen på nytt efter 16.53, genom Wilmer Arvidsson.

Efter 19.12 i andra perioden nätade Jonathan Torikka, på pass av Hugo Karlsson och kvitterade för Olofström. I tredje perioden gjorde Olofström 2-3 efter 4.26 genom Hugo Karlsson. Och med bara 1.11 kvar satte Alexander Zoric 2-4.

Med fyra omgångar kvar är CL98IC A på sjätte plats i tabellen, och Olofström är på andra plats. Ett fint lyft för Olofström som låg på sjätte plats så sent som den 20 januari.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 17 februari. Då möter CL98IC A Munka-Ljungby i Munkahallen 13.30. Olofström tar sig an Vetlanda hemma 14.00.

Matchrapporter: Målfest när Vetlanda krossade CL98IC A i Hasses Sportcenter Stort jubel när Hovshaga säkrade seriesegern med vinst mot Olofström Olofström ny serieledare efter seger mot Munka-Ljungby Segerraden förlängd för CL98IC A – besegrade Malmhaug Klar seger för Olofström – vann med 10-4 mot Malmhaug

Den här artikeln handlar om: