Hovshaga AIF vann mot Munka-Ljungby
Montage
Matchrapport

Hovshaga vann toppmötet mot Munka-Ljungby

ANNONS

Hovshaga besegrade Munka-Ljungby hemma i den seriefinalen med 8-4 (1-1, 4-0, 3-3) i division 1 södra Götaland herr på lördagen.

Med fyra omgångar kvar är Hovshaga i serieledning, medan Munka-Ljungby är på tredje plats.

– Idag möts de två lagen som släpper in minst mål. Ändå var det bara ett lag på plan idag. Innebandyn vi spelar i andra perioden förklarar varför vi leder serien. Vi hyllar kollektivet Hovshaga idag. Vi tappar 7-8 spelare som går in i alla division 1 lag. Vi har på tok för dålig närvaro på grund av olika saker. Men vi sliter för varandra och står upp som ett lag mer än någonsin, kommenterade Hovshagas tränare Mikael Friberg.

Munka-Ljungbys tränare Ludvig Eriksson tyckte så här om matchen:

– Hovshaga snäppet vassare i det mesta idag. Den sista skärpan i avsluten har de men inte vi. Defensivt är det lite samma, de hamnar ofta i skottlinje och vi bränner mycket samtidigt som det rasslar så fort Hovshaga får en möjlighet. Vi slickar såren och studsar tillbaka direkt nästa helg.

Segern var Hovshagas femte på de senaste sex matcherna, och femte raka segern på hemmaplan.

Munka-Ljungby hade en fin rad med nio raka matcher utan förlust inför lördagens match.

Hovshaga startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 1.36 slog Mattis Wiberg till framspelad av Noah Alex.

Munka-Ljungby kvitterade till 1-1 efter 9.27, när Liam Ahlin slog till på pass av Gustav Nilsson.

Hovshaga tog ledningen på nytt efter 20.27, när Adam Axelsson fick träff på pass av Oskar Johansson.

I andra perioden var Hovshaga starkast och gick från 2-1 till 5-1 genom mål av Adam Axelsson, Noah Alex och Mattis Wiberg. Hovshaga startade också tredje perioden vassast. Laget gick från 5-1 till 6-1. Men Munka-Ljungby svarade och gjorde 6-2.

Därefter var det dock Hovshaga som avgjorde. Laget gjorde först 7-2 och sen kom också 8-2 med elva minuter kvar att spela genom Adam Wastesson på pass av Linus Persson. Munka-Ljungby hann få in två mål i slutet och slutresultatet blev 8-4.

Noah Alex gjorde ett mål för Hovshaga och fyra målgivande passningar.

Ett fint lyft för Hovshaga som låg på sjätte plats så sent som den 11 januari.

Lördag 17 februari möter Hovshaga Malmhaug borta 15.15 och Munka-Ljungby möter CL98IC A hemma 13.30.

Matchrapporter: Storseger för Munka-Ljungby borta mot Malmhaug Olofström ny serieledare efter seger mot Munka-Ljungby Hovshaga kvalklart efter seger mot Vetlanda Vetlanda och Munka-Ljungby delade på poängen Jonathan Ronsten gjorde två mål för CL98IC A i segern mot Hovshaga

Den här artikeln handlar om: