Vaksala SK IBK vann mot Hagfors IBS

Hagfors föll i toppmötet mot Vaksala med 4-5

Hagfors räckte inte till i seriefinalen mot Vaksala på lördagen. Vaksala tog en tung skalp när man vann hemma med 5-4 (2-0, 0-3, 2-1, 1-0) efter förlängning i division 1 västra Svealand herr.

Med fyra omgångar kvar är Vaksala på andra plats i tabellen, och Hagfors fortfarande leder serien, på samma poäng som Vaksala.

– Det märktes att det var lite slitna kroppar på sina håll. Vaksala är precis som vi väldigt solida defensivt, och vi fick slita hårt för att skapa målchanser idag. Å ena sidan lite bittert att förlora i sudden efter två märkliga domslut som leder till två sena insläppta mål. Å andra sidan vänder vi ett tvåmålsunderläge mot seriens kanske bästa lag och behåller playoffplatsen. Nu laddar vi om för ny toppmatch nästa helg, kommenterade Hagfors tränare Niclas Andersson efter matchen.

Melvin Alm Mendoza slog till 2.42 in i förlängningen och blev matchhjälte med sitt 5-4-mål.

Vaksala startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Martin Hallén Almroth och Patrik Jansson. Hagfors vände på dock matchen när laget gjorde tre raka mål och gick från 2-0 till 2-3 i andra perioden inom bara 2.39. 5.47 in i tredje perioden nätade Hagfors Adam Nordqvist framspelad av Fabian Lakander och ökade ledningen för Hagfors.

13.51 in i perioden slog William Tara-Eriksson till framspelad av Patrik Jansson och reducerade för Vaksala.

Efter 16.03 slog Martin Hallén Almroth till ännu en gång på pass av Simon Alm och kvitterade för Vaksala.

I förlängningen tog det 2.42 innan Vaksala också avgjorde till 5-4. Stor matchhjälte blev Melvin Alm Mendoza.

Adam Nordqvist gjorde ett mål för Hagfors och två assist.

Förlusten var Hagfors sjätte uddamålsförlust.

Nästa motstånd för Hagfors är IBK Hudik. Lagen möts lördag 17 februari 16.00 i OilQuick Arena.

Matchrapporter: Hälsinggården åker ur serien – det står klart efter söndagens match Uddamålsseger för Kais Mora hemma mot Hagfors Tre klara poäng för Hälsinggården mot Vaksala Två mål för Alexander Bergström när Hagfors vann mot Alunda Tre poäng för Kais Mora hemma mot Vaksala