Torshälla IBK vann mot Finspång
Montage
Matchrapport

Finspång förlorare efter förlängning mot Torshälla

ANNONS

Finspång spelade jämnt Torshälla på bortaplan i division 1 Mellersta herr men föll efter förlängning. Matchen var lika, 5-5, efter tre perioder, men i förlängningen avgjorde Torshälla. Slutresultatet blev 6-5 (1-2, 2-1, 2-2, 1-0).

– En tät match där viktiga poäng stod på spel. Torshälla är bäst i första perioden och vi i andra. I andra och tredje perioden har vi lägen som vi kunde förvaltat bättre. Vi leder ändå med 2 mål i 3e och tycker vi har ganska bra koll. Men Torshälla satsar desperat framåt och lyckas utjämna. I förlängning är det samma scenario. Torshälla lyckas få in den och inte vi. Det var en match med mycket kamp. Kunde ha blivit 3 poäng för oss men blev tillslut "bara" 1. Vi har ändå allt i egna händer och kommer lösa division 1 kontraktet i de 4 matcherna som återstår, tyckte Finspångs tränare Magnus Bagge, efter matchen.

Segermålet för Torshälla stod Johan Norstedt för 4.03 in i förlängningen.

Första perioden var jämn. Torshälla inledde bäst och tog ledningen genom Vincent Hedback efter 11.55, men Finspång kvitterade genom Edvin Schölin. Och Finspång hann också ta ledningen, genom Robert Cheeseman. I andra perioden var det i stället Torshälla som hade övertaget. Laget vann perioden med 2-1 och ställningen efter två perioder var 3-3.

I tredje perioden fortsatte lagen att följas åt. Perioden slutade 2-2 och resultatet var 5-5 efter tre perioders spel.

I förlängningen tog det 4.03 innan Torshälla också avgjorde till 6-5. Matchvinnare för hemmalaget blev Johan Norstedt, på pass av Albin Ekstrand.

Finspångs Edvin Schölin stod för fyra poäng, varav ett mål. Johan Norstedt gjorde tre mål och totalt fyra poäng för Torshälla.

Förlusten var Finspångs andra uddamålsförlust.

Med fyra omgångar kvar är Torshälla på elfte plats i tabellen, och Finspång är på åttonde plats.

Söndag 18 februari 16.00 spelar Finspång hemma mot IBF Västerås.

Matchrapporter: Fiaskosäsong för Ledberg – som åker ur serien Åby vann hemma mot Finspång Ledberg vann med 8-7 hemma mot Torshälla Seger för Finspång – steg åt rätt håll mot Skövde IBF Västerås tog ännu en seger – 13-9 mot Torshälla

Den här artikeln handlar om: