Skövde IBF förlorade mot Åby

Åby vann mot Skövde efter Melwin Karlssons två mål

Det blev Åby som gick segrande ur mötet med Skövde i division 1 Mellersta herr på bortaplan, med 3-2 (1-0, 1-0, 1-2).

Åby tog ledningen efter 17 minuters spel, genom Melwin Karlsson framspelad av August Forsberg. Efter 14.59 i andra perioden slog Philip Wester till, framspelad av August Forsberg och gjorde 0-2. Åby ökade ledningen till 0-3, återigen genom Melwin Karlsson efter 12.15 i tredje perioden.

Skövde reducerade dock till 1-3 genom Johansson Niclas Ljungkvist när bara fyra minuter återstod att spela, och gjorde matchen spännande in i slutet.

Åbys August Forsberg hade tre assists.

Det här var Åbys fjärde uddamålsseger.

Med fyra omgångar kvar är Skövde på nionde plats i tabellen, och Åby är på femte plats.

Åby tar sig an Torshälla i nästa match borta lördag 17 februari 15.00.

Matchrapporter: Tre poäng för Åby hemma mot IBF Västerås Formstarka IBF Västerås vann mot Skövde Åby vann hemma mot Finspång Seger för Finspång – steg åt rätt håll mot Skövde Åby vann – Felix Karlsson matchvinnare