Allsvenskan södra

25 (!) mål när Fristad nollades av Hovslätt

Säsongens största seger i herrarnas allsvenskan blev ett faktum under lördagen.

Fristad fortsätter att gå tungt i allsvenskan. På lördagen tog man emot serieledarna Hovslätt och åkte på en tuff förlust. Det innebar att Hovslätt tagit åtta raka vinster nu. Samtidigt har Fristad förlorat alla sina matcher och inte tagit en enda poäng ännu, man har förlorat 16 matcher i rad efter lördagens förlust.

I den första perioden gjorde Hovslätt sju mål och perioden slutade 0-7 till bortalaget. Wille Knuthas, Melwin Knuthas och Adam Bäck hade alla tre gjort två mål vardera redan i den första perioden. I den andra perioden genomförde Fristad ett målvaktsbyte för att försöka få stopp på Hovslätts målproduktion. Det hjälpte en del och Hovslätt vann andra perioden med 4-0. Efter 11.35 in i den tredje perioden var det dags för målvaktsbyte igen då man släppte in 9 mål på ungefär elva minuter. Slutresultatet skrevs till 0-25 och bortalagets Wille Knuthas stod för hela nio poäng i matchen, fyra mål och fem assist.

Något allsvenskt rekord för största seger någonsin blev det dock inte för Hovslätt då Jönköping 2017 slog Göteborg med 33-1, som alltså är rekordet för största seger någonsin i herrarnas allsvenskan. Däremot är 25-0 största segern utan att släppa in något mål. Tidigare rekordet hölls av Lindås som nollade Göteborg med 22-0 år 2016.

Matchrapporter: Hovslätt klar seriesegrare efter seger Storseger för Lund Elit hemma mot Fristad Hovslätt avgjorde tät match mot Höllviken i tredje perioden Fagerhult Habo får sikta på kval trots seger mot Fristad Hovslätt besegrade Nilsby och toppar nu tabellen