Foto: Patrik Palm
SSL (Dam)

Täbys mardrömsstatistik mot Lund

ANNONS

Täby borde vara storfavoriter mot Lund men enligt statistiken är det Lund som är stora favoriter istället.

Täby ligger just nu trea i SSL Dam, med åtta omgångar kvar att spela, och vinner man mot Lund i helgen så blir man det tredje laget som säkrar en slutspelsplats. Men  man har haft svårt att få ihop till tre femmor på slutet på grund av sjukdomar och skador. 

– Läget i truppen är ganska bra, Tilde Sandlund ska göra debut. Miranda Englund fick hjärnskakning senast, hon som vi stoppa in från U-laget mot Malmö. Så hon är borta och Vilma de Gysser är sjuk. Så vi är tunna men det kommer att räcka, säger Täbys tränare Richard Wellsmo till Innebandymagazinet.

Ni kommer få ihop till tre femmor?

– Ja, det får vi. Lisa Carlsson får bara spela mer annars, haha. 

Tilde Sandlund värvades från Åkersberga inför denna säsong fast hon var mitt uppe i en rehabilitering av en korsbandsskada. Imorgon är det exakt 385 dagar sedan hon spelade match senast. 

– Vi ska smyga igång henne så att det inte händer något olyckligt. Men hon ska i alla fall minst göra 20 minuter tänker jag. Och hon kommer faktiskt spela med sin gamla radarpartner.

Radarpartnern är Hanna Nordstrand, som utsågs till årets rookie förra säsongen, som också är ny i Täby för säsongen. De två återförenas alltså imorgon och emellan sig får de landslagscentern Klara Molin. 

– Det har sett riktigt bra ut i veckan, de har bra fart tillsammans och Tilde börjar komma in i det mer och mer. 

Vad har du för förväntningar på Sandlunds debut i Täbytröjan?

– Just nu inga mer än att hon ska komma igång ordentligt. Men det har sett otroligt lovande ut så de kommer bli bra. Just nu handlar det bara om att få fart på henne igen så att hon känner sig bekväm. Att hon tycker att det är lätt att spela innebandy igen utan att springa runt och vara orolig. 

För nio dagar sedan stängde transferfönstret och på deadline day skrev Täby över Emelie Frisk från sitt allsvenska lag till SSL-laget. Målvakten har vunnit både VM- och SM-guld innan hon lade SSL-hjälmen på hyllan efter säsongen 17/18. 

– Vi har bara två målvakter. Så Frisk är bara med ifall någon av dem skulle skada sig. Skulle det hända så är hon redo att hoppa in men hon tränar inget med oss. Vi har bara skrivit över henne som en reservplan.

Imorgon tar Täby emot tabellsjuan Lund, men trots att Täby varit stora favoriter varje gång de mötts tidigare så är det Lund som har en förkrossande inbördes statistik. Lund har nämligen vunnit fem av sju möten lagen emellan. Statistik som Wellsmo känner till väl men som han inte vill vara en del av.

– Jag har inte varit med på någon av förlusterna utan jag har bara varit med och vunnit två poäng. så där har vi en Wellsmo-effekt, säger den karismatiska tränaren med ett stor finurligt skratt.

När Lund var nykomlingar för fyra säsonger sedan vann de varsitt möte. Sedan har Lund vunnit alla matcher fram till senast då Täby vann med 6-5 i sudden.  

– Nu har ju Lund tagit en hel del poäng i år men jag tror att det var ni som skrev förra året att Lund hade tagit 57% av sina poäng mot Täby. Så vi har uppenbart stora problem med Lund. 

Är det deras beryktade man-man-försvar som ni har problem med eller?

– Ja men jag tror det. Nu har vi tränat hela veckan hur vi ska luckra upp det där så förhoppningsvis så vänder vi på det i helgen. Jag har ju tränat man-man lag innan, kanske inte kind mot kind som de spelar, men jag vet ju vilka svagheter som finns. Det ska vi väl försöka att nyttja på bästa sätt. Förra året nere i Lund spelade vi bra i 35 minuter och då ledde vi. Så jag tänker att vi ska göra så i sextio minuter den här gången. Det är planen.

Hur kommer det att sluta den här gången då?

– Bjuder du mig på lunch om jag får helt rätt då?

– Absolut. 

– Då säger jag fem tre till oss och då är det en lunch som gäller nästa gång du är i Stockholm.

– Det får bli i samband med SM-finalen då. 

– Då har jag inte tid för den ska vi spela, men dagen efter går bra. 

– Det är en deal om vi kör tvärtom också för jag har nämligen tippat att ni vinner med 5-4.

– Ja får du rätt så är det jag som bjuder på lunch men det får bli pizza i så fall när man vaknat till liv.  


Highlights: Falun-Tatran Stresovice 4-6 (Champions Cup-final)

Så gick det till när tjeckiska Tatran Stresovice skrällde mot Falun i finalen


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Svårstoppade Thorengruppen fortsätter vinna – 9-1 mot Täby Kalmarsund avgjorde i förlängningen mot Täby Kais Mora starkast – avgjorde i förlängningen mot Täby IBK Lund avgjorde tät match mot Täby i tredje perioden Seger för Täby med 7-3 mot Malmö FBC

Den här artikeln handlar om:
Expressen Premium Max visar
fredag 08 mars
18:30 Team Thorengruppen - KAIS Mora Svenska Superligan, damer
18:30 Falun - Rönnby Svenska Superligan, damer
18:30 Pixbo - Warberg Svenska Superligan, damer
19:00 Malmö - Lund Svenska Superligan, damer
19:00 Endre - Täby Svenska Superligan, damer
19:00 IBK Lockerud Mariestad W - Karlstad Svenska Superligan, damer
19:00 Åkersberga - Kalmarsund Svenska Superligan, damer
lördag 09 mars
17:00 Storvreta - Linköping Svenska Superligan